La sugestia unui amic, incerc sa fac un articol despre apa alcalina Perla Moldovei.

Apa Alcalina PERLA MOLDOVEI prin caracteristicile care le are se încadrează in rândul apelor plate alcaline naturale cu efecte benefice asupra sanatatii omului fiind in prezent singura apa de pe continentul european cu pH natural mai mare de 8.5 (9.12 la sursa).

CARACTERISTICI:

1. Sursa de mare adâncime 210 m;
2. Apa microbiologic pura alcalina pH=8,8 pH la sursa 9,12 (conform legii 458/2002 valorile admise sunt de 6,5 – 9,5)
3. Apa de masa plata reziduu fix 333 mg/l (BA Larex nr.2078/2009;
conform legii 458/2002 valorile admise sunt max. 500 mg/l pentru apele alcaline)
4. Conţinut de nitriţi 0,002 mg/l (max. admis 0,1 mg/l) nitraţi 0,774 mg/l (max. admis 50 mg/l) (dupa buletin de analiza nr. 625/21/05/2001 efectuat la S.N.A.M. Bucuresti)

Apa Perla Moldovei este foarte plăcută la gust şi proprietăţile ei fizico-chimice o recomandă pentru consumul zilnic, fără restricţii.

„In ultima vreme, se vorbeste mult despre continutul in azotati din apele destinate
alimentatiei bebelusilor. Organizatia Mondială a Sănătătii mentionează in ultima
editie, din 2011, a ”Ghidului privind calitatea apei destinate consumului uman”, că
studiile intreprinse la scară globală, au evidentiat faptul că orice apă cu un continut
de azotati mai mic de 50 mg/l poate fi utilizată pentru alimentatia sugarilor.
Pe de altă parte, in dorinta de a asigura o protectie suplimentară, unele autorităti
de specialitate din tări precum Germania sau Italia, recomandă pentru acest tip de
apă minerală naturală o concentratie in nitrati (azotati) mai mică de 10 mg/l.”

 

Cea mai Buna apa?
Care este cea mai bună apă naturală? Iată o întrebare aparent simplă,al cărei răspuns devine din ce în ce mai complicat, cu cât încerci să fii mai analitic şi mai aproape de adevăr.
Există o interacţiune directă, intimă, între consumator şi apa pe care acesta o
bea. Corpul uman este format din 60% apă, de unde şi sloganul “eşti ceea ce bei”.
De multe ori, mai ales atunci când vorbim despre apele plate, ni se
pare că o apă este mai bună decât alta, fără să ne putem explica clar motivul.
Atunci ar trebui să ne gândim la perioada copilăriei, deoarece studii statistice
au demonstrat că există o memorie a apei băute în primii ani de viaţă, care
ne influenţează aprecierea ulterioară asupra apei minerale îmbuteliate pe care o alegem.
În concluzie, care este cea mai bună apă ? Răspunsul la această întrebare este: există o apă pentru fiecare. Încearcă să te informezi, ascultă ce spune si medicul, apoi ia o sticlă de apă de pe raft, citeste eticheta si alege apa potrivită.
Este recunoscut faptul că apele minerale , cu precădere cele alcaline (bicarbonatate sodice) sau alcalino-teroase (bicarbonatate calcice şi/sau magneziene), administrate odată cu alimentele sau cu puţin timp inainte de masă, stimulează funcţiile digestive, excită secreţia şi motilitatea gastrică, secreţiile intestinale, pancretice şi biliare, favorizand o mai accelerată absorbţie intestinală a
alimentelor. Datorită acestor efecte, apele carbogazose sunt folosite ca ape de masă, stimuland apetitul şi digestia. . In acelasi timp, apele bicarbonatate sodice, inclusiv cele carbogazoase ingerate cu mai mult de o oră inainte de masă, diminuează secreţia gastrică, neutralizează acidul clorhidric
aflat in soluţie in stomac, constituind astfel un adevărat pansament gastric pentru cei suferinzi de hiperaciditate.”

pH-ul
pH-ul (sau „potenţialul de hidrogen”) exprimă echilibrul acido-bazic al unei
ape, pe o scară de referinţă cuprinsă intre 1 şi 14. La un pH mai mic decat 7, apa are
un caracter acid, iar la unul mai mare, apa are un caracter bazic.
Valoarea de echilibru acido-bazic este atinsă la pH = 7
Clasificare:
Ape acide pH < 6,8
Ape neutre 6,8 < pH < 7,2
Ape bazice pH > 7,2 ”

„Un om poate să supravieţuiască fără hrană in jur de 30 de zile, dar in lipsa apei
viaţa ii este pusă in pericol după numai 3 zile.
Reinnoirea apei in corpul uman se face intr-un ritm de 10 – 15% pe zi la copil şi
de 3 – 6% pe zi la adult. Cu alte cuvinte aceasta inseamnă că in cca. 4 – 5 săptămani,
60% din corpul nostru se schimbă in totalitate.
Apa pe care o bem este absorbită in organism la nivelul intestinului gros,
unde intră in sange, prin intermediul căruia este transportată in tot corpul. Datorită
faptului că este un solvent universal, ea contribuie la transportul nutrienţilor pană
la ultima celulă. Tot apa asigură buna funcţionare a rinichilor şi ajută la eliminarea
toxinelor din organism. Reglarea temperaturii corpului, hidratarea pielii sau lubrifierea
ochilor se fac tot cu ajutorul apei.
O cantitate de 10 – 15 litri de apă circulă in permanenţă la nivelul tubului digestiv,
asigurand dizolvarea şi digestia alimentelor. Cea mai mare parte din această
apă este apa reabsorbită la nivelul colonului, evitandu-se astfel pierderea excesivă
prin scaun.Necesarul mediu de apă al organismului uman este de 2,5 litri/zi, cantitate
care asigură echilibrul hidric la nivelul corpului şi contrabalansează pierderile prin
urină, transpiraţie sau respiraţie. Pentru asigurarea lactaţiei, necesarul zilnic al mamelor
care alăptează poate atinge 3 – 4 l/zi.Din acest necesar, 1 litru provine din mancare, restul de 1,5 litri revenind băuturilor (apă, ceai, suc etc.). Acesta este motivul pentru care cele mai utilizate volume pentru ambalarea apelor minerale naturale sunt sticlele din PET de 1,5 sau 2,0 litri. O
singură astfel de butelie asigură necesarul zilnic de apă pentru o persoană.”

Sursa: Adrian Feru
Ghidul apelor minerale naturale

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments