Te-ai putea gândi că fixativul este neplacut pentru ca te face sa tusesti atunci cand il folosesti, dar el este mult mai periculos decat prin faptul ca iti irita gatul. De fapt, fixativul este unul dintre cele mai nocive produse cosmetice atât pentru mediu, cât și pentru sănătate.

Fixativul contine cel putin 11 substante chimice (dintre care unele considerate carcinogene) printre care formaldehida, compusi organici volatili etc. care pot produce alergii ale pielii, iritatii ale gatului, ochilor si plamanilor, dificultati de respiratie, hipotensiune, tulburari hormonale si risc crescut de diabet. In plus, multe dintre ingredient sunt trecute pe eticheta doar ca ”parfum” facand dificil de determinat riscul lor pentru sanatate.

Din fericire, putem produce un spray de fixare a parului natural si sanatos, care nu incarca parul, dar care ne permite sa avem coafura dorita. In plus, este si foarte ieftin fata de alternativele pline de chimicale din comert.

Nu ne trebuie decat cateva ingrediente, printre care zahar. Desi numit ”otrava alba”, zaharul este nociv cand il include in alimentatie, dar foarte util pentru piele si par.

Daca folosesti fixativ, iti recomand cu caldura aceasta solutie naturala care functioneaza bine pentru aproape orice tip de par.

Iata de ce ingrediente ai nevoie:

1 si ½ cana de apa

2 linguri de zahar alb

1 lingura de vodca sau rom

10-15 picaturi de ulei esential cu aroma preferata (mie imi place vanilia)

Cum se prepara:

Am pus apa la fiert si am turnat zaharul amestecand pana s-a dizolvat. Am lasat amestecul sa se raceasca la temperature camerei si apoi am turnat intr-o sticluta ramasa de la un fixativ spray lichid. Daca nu aveti prin casa niciun recipient gol, gasiti la DM sticlute din plastic pentru parfumuri sau alte produse cosmetice de tip spray.

Am adaugat vodca si uleiul esential si amestecat bine.

Se poate regla capacitatea de fixare a parului din cantitatea de zahar – putem adauga mai mult sau mai putin in functie de cat de bine vrem sa reziste coafura. Nu adaugati totusi prea mult zahar pentru ca riscati ca parul sa devina prea teapan.

 

 

 

Pentru reteta, m-am inspirat de aici:

www.wellnessmama.com

 

Sursa foto:

www.thankyourbody.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments