Am lucrat in presa mai multi ani pe un salariu micut, dar cu multa pasiune. Cu gandul la familie, m-am reorientat spre alte domenii, dar pasiunea mea a ramas aceeasi: sa invat de la ceilalti si sa transmit mai departe mesajul lor si al meu, sa descopar frumusetea din fiecare, magia unui loc, scanteia unei idei.

Am realizat ca am devenit prea ocupata si preocupata de ziua de maine pentru a mai avea timp sa traiesc si sa fiu fericita. M-am saturat sa renunt, sa imi spun ca nu am de ales, ca asta e lumea in care traim. M-am saturat sa vad oameni care se otravesc cu chimicale, taie padurile, darama cladiri batrane si frumoase, chinuie animale, ucid copii in spitale, fura tot ce a mai ramas de valoare in tara asta. Mi-am amintit ca fiecare din noi suntem responsabili pentru lumea in care traim si, adaptand usor un citat dintr-o carte, “chiar daca suntem doar o picatura intr-un ocean, ce e oceanul altceva decat o multitudine de picaturi?”

Da, sunt doar o picatura, dar vreau sa incerc sa schimb ceva. Schimbarea pleaca din noi, asa ca am inceput cu mine. Mananc mai sanatos, poluez mai putin, sunt mai vesela, mai optimista, mai sincera cu mine insami, mai altruista. Fac mai mult sport, citesc mai mult, ies in parc, ma joc cu catelul, ma cert mai putin, le arat celor dragi ca ii iubesc mai des. Incerc sa ma implic in comunitate, sa fac lucruri cu mainile mele.

Nu pretind a fi experta in nutritie si nici in sanatate, dar ma documentez zilnic, citesc o droaie de studii si articole si incerc sa ajung la adevarul din spatele opiniilor contradictorii. Vreau sa invat alaturi de voi sa traiesc sanatos si armonios. Va rog sa ma contraziceti atunci cand gresesc, dar sa-mi aduceti si argumente.

Sunt doar o picatura, dar sper, nu, SUNT SIGURA ca mai exista si alte picaturi ca mine si ca, impreuna, putem fauri o lume mai buna in care nimeni nu se imbolnaveste, nimeni nu-si pierde speranta, in care nu exista ura si nici rautate. I-am spus Biolandia, dar se poate numi oricum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments