Din emisiunea The Dr Oz Show am aflat pentru prima data de untul de cocos si de faptul ca ajuta la slabit. Pentru ca ador mirosul si gustul de cocos si pentru ca, la treizeci si ceva de ani, incerc sa evit kilogramele in plus, am achizitionat un borcan ca sa-l testez. Am fost foarte multumita de produs. L-am folosit la gatit pentru prepararea dulciurilor si a dat o aroma deosebita dulciurilor. L-am utilizat de asemenea pentru exfolierea corpului in combinatie cu sare grunjoasa (ramasa de la muraturi :) ) si a patruns rapid in piele, hidratand-o.

Untul de cocos se obtine din miezul nucilor de cocos. La temperatura camerei este solid, dar la o temperatura putin mai ridicata devine lichid (asa-numitul ulei de cocos).  Iata pe scurt cateva din calitatile sale pentru care ar trebui sa il includem in alimentatia noastra:

  • Ajuta la slabit. Contine grasimi bune, care nu ingrasa, dimpotriva favorizeaza digestia si impiedica depunerile de grasime. Contine tot atatea calorii ca si uleiul de masline.
  • Scade colesterolul “rau” si reduce chiar si placile de cholesterol deja depuse pe artere.
  • Scade glicemia si controleaza tensiunea arteriala, reducand riscul de hipertensiune, ischemie cardiaca si atac cardiovascular.
  • Deoarece digestia grasimilor din untul de cocos se realizeaza la nivelul stomacului si nu necesita aport de bila, este excelent in cazul problemelor biliohepatice, cum ar fi diskinezii biliare, pancreatita cronica, ficat suprasolicitat.
  • Detoxifica ficatul, pancreasul si rinichii si ajuta la dizolvarea pietrelor deja formate.
  • Ajuta la ameliorarea problemelor digestive, respectiv reduce simptomele asociate sindromului de colon iritabil si trateaza ulcerul.
  • Intareste sistemul imunitar avand actiune antibacteriana antiparazitara, antivirala (impotriva H pylori, virus gripal, Herpes simplex si chiar si HIV).
  • Hidrateaza si catifeleaza pielea, ameliorand diverse afectiuni dermatologice cum ar fi psoriazisul sau eczemele.
  • Hidrateaza parul, impiedicand formarea matretii prin masajul la nivelul scalpului si caderea parului si caderea parului.
Gasiti la rubrica Retete sanatoase, o mica sugestie pentru a include untul de cocos in alimentatia voastra:  bomboane cu cocos tip Rafaello.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments