Slabeste cu nuci
Daca tot e vremea recoltei, sa vorbim si de un alt aliment minune al toamnei, si anume miezul de nuca. Nucile au avut multa vreme un renume prost, deoarece se considera ca ingrasa. 28 de grame de nuci au 185 de calorii, 4 grame de proteine, aproape 2 grame de fibre si peste 18 grame de grasimi “sanatoase”. Nucile contin vitamina B, fosfor, potasiu, fier si proteine.
Conform studiilor, persoanele care incorporeaza 3 nuci in dieta zilnica fie isi mentin greutatea, fie slabesc.
Nucile ajuta la mentinerea unui metabolism activ. Cu alte cuvinte, sunt recomandate in mod deosebit persoanelor cu un metabolism lent, si anume persoanelor in varsta, obeze sau cu tendinte de ingrasare rapida tind sa ia in greutate indiferent de stilul de viata (sedentar sau activ) pe care il au. Tocmai din acest motiv, metabolismul are nevoie de putin ajutor pentru a lucra in favoarea propriului organism si nu impotriva acestuia. Acizii grasi omega 3 continuti de nuci stimuleaza activitatea metabolica. La fel ca toate fructele, nucile contin fibre, ceea ce ajuta la usurarea tranzitului intestinal.
Se recomanda de aceea sa consumam zilnic nuci. Ca o gustare intre mese, acestea ne ajuta si prin faptul ca ne dau o senzatie de satietate si prin urmare vom manca mai putin.
Studii recente arata de asemenea ca nucile pot contribui la imbunatatirea capacitatii cognitive si a memoriei. Nucile au foarte multi antioxidanti care protejeaza celulele impotriva deteriorarii cauzate de radicalii liberi.
In plus, sunt bune pentru inima. Scad colesterolul, reduc stresul oxidative si inflamatiile. 28 de grame de nuci au mai multi antioxidanti decat media pe care o obtine o persoana din fructele si legumele consumate zilnic. Aceasta nu inseamna ca pot inlocui fructele si legumele, dar ar trebui sa constituie o parte integranta din alimentatia cotidiana.
Pasta de nuci cu miere este un energizant deosebit. 2-3 nuci se piseaza si se combina cu o lingurita de miere si se consuma zilnic la micul dejun. O alta varianta extrem de sanatoasa si de nutritiva o constituie desertul traditional grecesc compus din iaurt, miere si nuci.
Atenţie însă: nucile trebuie consumate crude şi nu prăjite.

Comments
Print article | This entry was posted by admin on 5 octombrie 2012 at 11:55, and is filed under Alimente. Follow any responses to this post through RSS 2.0. You can leave a response or trackback from your own site. |