Skip to Store Area:

Produse Bio







Acasa Despre Biolandia.ro Cum cumpar Transport si livrare Blog Biolandia.ro Contact

Ulei de floarea soarelui presat la rece bio 1 L

Cod: 00193

In stoc

23,49 LEI

Pret cu TVA

Comanda telefonica: 0745.123.401

Detalii cost livrare

Adaugă produse în coş Adaugă în coş
Uleiul de floarea-soarelui este obtinut prin presarea la rece a semintelor de floarea-soarelui obtinute din agricultura ecologica.
Producator: CRUDOLIO


Acest ulei de floarea soarelui este presat la rece şi winterizat* certificat ecologic.
*winterizarea este un proces de filtrare a uleiului prin centrifugare prin filtre speciale de hârtie.
Va recomandam utilizarea acestui ulei de floarea soarelui presat la rece deoarece este bogat in acizi grasi polinesaturati (acid linoleic) esentiali, de tip omega-6, si in vitamina E.
Totodata este un antioxidant natural.

Ingrediente: ulei de floarea soarelui*.
*ingredient provenit din agricultura ecologica.

Produs certificat bio.

Produs in Italia.

DE CE SA NU FOLOSIM ULEI RAFINAT DE FLOAREA SOARELUI.

Spre deosebire de uleiul de foarea soarelui presat la rece bio, uleiul de foarea soarelui obisnuit este produs pe cale industriala si rafinat chimic. Rafinarea chimica presupune indepartarea unor substante si corpuri straine prin metode fizice si chimice.
In urma rafinarii chimice, rezulta un produs ce, desi il numim ulei, contine o mica parte din uleiul initial, continut in semintele din care a fost extras, avand in plus apa, dar si resturi toxice insemnate din substantele chimice cu care a fost rafinat.
Acest lucru se intampla deoarece industria producatoare de ulei rafinat s-a dezvoltat pe principiul rentabilizarii maxime, chiar si in detrimentul calitatii. Pentru a se obtine un randament mare, extractia se face din seminte prajite. Uleiul brut obtinut , supus astfel unui proces de rancezire rapida, nu poate fi consumat ca atare datorita gustului si mirosului extrem de neplacute. Pentru cosmetizarea acestui produs, se recurge la rafinare fizica si chimica . In prima parte a rafinarii, cu soda caustica (NAOH) se neutralizeaza marea majoritate a acizilor grasi polinesaturati ce se transforma in sapun. Dupa indepartarea sapunului, uleiul se filtraza si se trateaza cu acid sulfuric (H2SO4) sau mai nou cu acid fosforic pentru ca uleiul sa devina limpede. In final dupa ce a fost incalzit de citeva ori pana la temperaturi de peste 150 C uleiul rafinat se mai spala cu abur supra incalzit (300 C) pentru a se indeparta toate mirosurile nedorite, dar si pentru a se introduce o cantitate de apa care sa-i sporeasca si mai mult rentabilitatea financiara. Din acest moment uleiul rafinat chimic capata un nume si este mai cautat sau nu pe piata, in functie de pret si de reclama ce i se va face. Consumatorul va spune ca este mai bun sau mai rau , apreciind doar culoarea si evident pretul foarte mic.

Aveti acum explicatia de ce persoanele sensibile cu stomacul nu suporta prajelile , de ce ne simtim rau cand consumam mancaruri si sosuri pe baza de legume prajite in ulei. Exemplul cel mai reprezentativ este zacusca, care preparata cu ulei rafinat nu poate fi consumata de persoane cu digestie dificila, dar preparata cu ulei presat la rece bio poate satisface cele mai sensibile gusturi si nu provoaca neplaceri gastrice nimanui. Explicatia vine singura:
- oricat de bine s-ar doza soda caustica, sau acidul sulfuric o parte din aceste substante raman in continutul uleiului rafinat chimic si este ingerata odata cu alimentele preparate cu ulei rafinat chimic.
- incalzirile repetate distrug si altereaza intr-un ulei rafinat chimic tot ce ar mai fi ramas la presare din uleiul vegetal pur.
- la final uleiul rafinat chimic se mai ,,innobileaza" cu un conservant pentru ca sa nu se rancezeasca nici peste 2 ani de la fabricatie .

Usor de observat este si procentul de apa pe care o contine inglobata prin tehnologia de rafinare, care depaseste lejer 50%. Asa se explica evaporarea nefireasca a uleiului rafinat chimic, dupa fiecare prajire.

Din ce in ce mai mult, pentru marirea extractiei de ulei industrial, rafinat chimic si implicit, micsorarea pretului de vanzare, se foloseste spalarea cu benzen a reziduurilor de seminte rezultate de la prima presare si eliminarea benzenului din uleiul rezultat, prin evaporare. Tehnologiile moderne de producere a uleiului rafinat chimic nu mai prevad stoarcerea mecanica ci direct extractia cu solvent.
Aceasta in conditiile in care benzenul are o fractie volatila, care se evapora si una grea, care nu se evapora si care este cancerigena. Ghiciti singuri ce fel de ulei rafinat rezulta in urma unei asemenea operatii !


Transport GRATUIT in toata tara!
Cosmetice certificate BDIH
Promotiile saptamanii!
Produse bio noi!
Cosmetice Bio