Skip to Store Area:

Produse BioAcasa Despre Biolandia.ro Cum cumpar Transport si livrare Blog Biolandia.ro Contact
Polen crud poliflor bio 250 gPolen crud poliflor bio 250 g

Imagini aditionale

  • Polen crud poliflor bio 250 g
  • Polen crud poliflor bio 250 g

Intreaba despre produs Anunta un prieten
Adauga la lista de dorinte

Polen crud poliflor bio 250 g

Cod: 00272

In stoc

29,49 LEI

Pret cu TVA

Comanda telefonica: 0745.123.401

Detalii cost livrare

Adaugă produse în coş Adaugă în coş
Polen crud poliflor bio.
Producator: APILAND
Greutate: 250 g


Polenul crud poliflor bio este format dintr-un număr mare de plante polenifere, având în compoziţia lui peste 40 de specii, cu granule si nuante diferite, cu gust dulce si arome variate. Ajută la regenerarea florei intestinale, în tratarea bolii Crohn şi a colitelor ulceroase. Aduce un flux de energie în organism, reduce oboseala şi stresul. De asemenea, este util în tratarea preventivă a problemelor de prostată, a cancerului mamar şi a osteoporozei.

Polenul este celula sexuală masculină a plantei, acel praf colorat ce se găseşte pe staminele plantelor. Acest polen este cules de albine, amestecat cu puţin nectar şi sucuri digestive pentru a forma un cocoloş care se prinde de picioarele lor, după care este transportat în stup.
Pentru a obţine polenul, apicultorii folosesc un dispozitiv simplu, dar în acelaşi timp ingenios. La intrarea în stup ei aşază un grătar prin care albinele se strecoară pentru a ajunge în stup, iar o parte din polenul cules de albine se desprinde şi cade într-un recipient aflat sub respectivul grătar. La sfârşitul zilei, apicultorul trece pe la fiecare stup dotat cu un astfel de colector şi strânge polenul astfel obţinut. Apoi, pentru ca produsul să nu se altereze şi să îşi păstreze prospeţimea, este depozitat în congelator.

Polenul crud bio este considerat unul dintre cele mai complete alimente datorită conţinutului său bogat în amino-acizi, vitamine, minerale şi lactobacili cu rol extrem de important în protecţia şi regenerarea florei intestinale.

Unul dintre cele mai importante efecte ale polenului crud bio este acela de a curăţa colonul. Însă acesta nu face doar atât ci, datorită enzimelor şi lactobacililor din compoziţia lui, el ajută la regenerarea florei intestinale şi contribuie la reglarea tranzitului intestinal. Acest lucru atrage după sine întărirea sistemului imunitar. Conţinutul vitaminic (provitamina A, complexul de B-uri, vitamina C şi E) ajută la suplimentarea organismului cu ceea ce are nevoie ca viaţa dumneavoastră să fie plină de energie, de bună-dispoziţie, lipsită de stress. Consumul de polen crud restaurează echilibrul organismului, atât la nivel fizic cât şi psihic.

Polenul crud bio este foarte bogat în complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12). De asemenea acesta conţine şi elemente minerale precum fierul, calciul, zincul, seleniul, fiind o sursă importantă de energie, ajutând la completarea carenţelor de vitamine, proteine şi minerale, astfel completând deficienţele unei alimentaţii deficitare, de care suferim cu toţii.

Fitosterolii conţinuţi de polenul crud bio ajută la scăderea colesterolului şi menţinerea acestuia la un nivel mic, astfel polenul crud bio este un ajutor important pentru cei care suferă de afecţiuni cardio-vasculare sau ateroscleroză. De asemenea, împreună cu carotenoidele contribuie la buna funcţionare a metabolismului celular.

Mod de administrare.
Polenul crud poate fi administrat fie ca atare, fie cu un iaurt bio sau cu o salata de fructe bio, la prima masa a zilei.
Se recomanda o cura de minim 7 saptamani (3 caserole de 250 g) de doua ori pe an, primavara si toamna, dar poate fi consumat tot timpul anului, fara restrictii.
Doza de intretinere este de:
- o lingura (15 g) pentru adulti.
- o lingurita (5 g) pentru copii (2-6 ani).

Polen crud bio versus polen uscat bio.

Diferenţa dintre cele două tipuri de polen, crud şi uscat, se rezumă la două caracteristici majore: calitate şi proprietăţi.

Prin procesul de uscare, polenul îşi pierde o parte din elementele active, în special lactobacilii care ajută la curăţarea, protejarea şi regenerarea florei intestinale.

Polenul crud bio este superior celui uscat atât din punct de vedere calitativ, a garanţiei prospeţimii lui, cât şi din punctul de vedere al proprietăţilor terapeutice, care sunt păstrate nealterate.

Mit si adevar.

1. Mit – Polenul crud bio este alergic.

Adevăr – Majoritatea alergiilor de primăvară sunt produse de aşa numitul polen anemofil – polenul purtat de vânt, pe când polenul apicol este un polen entomofil – purtat de albine. Diferenţa aceasta este foarte importantă şi puţină lume cunoaşte acest lucru. Polenul Crud este folosit pentru tratarea diverselor alergii la polenul purtat de vânt.

2. Mit – Polenul crud bio se alterează dacă nu este uscat.

Adevăr – Polenul crud bio nu se alterează şi nu îşi modifică nici una din proprietăţile sale dacă, imediat după recoltare, este păstrat în congelator.

3. Mit – Procesul de congelare şi decongelare duce în timp la alterarea polenului bio şi a proprietăţilor sale terapeutice

Adevăr – acest lucru nu poate fi decât fals. Deoarece polenul crud bio conţine apă într-un procent foarte mic, aproximativ 8%, el nu îngheaţă. Din acest motiv, produsul şi proprietăţile lui nu se modifică, indiferent de numărul de congelări şi decongelări.

Pastrarea.
Se pastreaza in mod obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse intre -5 si -18 grade celsius.
Polenul crud bio rezista doar 7-8 zile in afara congelatorului, in ambalajul sigilat si doua-trei zile in frigider dupa desigilare.

Ingredient: polen crud poliflor*.
*ingredient provenit din apicultura ecologica.

Produs certificat bio.

Produs in Romania.

Termen de valabilitate 01.10.2015


Transport GRATUIT in toata tara!
Cosmetice certificate BDIH
Promotiile saptamanii!
Produse bio noi!
Cosmetice Bio