Skip to Store Area:

Produse BioAcasa Despre Biolandia.ro Cum cumpar Transport si livrare Blog Biolandia.ro Contact

Polen crud paducel bio 250 g

Cod: 00905

In stoc

31,49 LEI

Pret cu TVA

Comanda telefonica: 0745.123.401

Detalii cost livrare

Adaugă produse în coş Adaugă în coş
Polen crud paducel bio.
Producator: APILAND
Greutate: 250 g


Polenul este celula sexuală masculină a plantei, acel praf colorat ce se găseşte pe staminele plantelor. Acest polen este cules de albine, amestecat cu puţin nectar şi sucuri digestive pentru a forma un cocoloş care se prinde de picioarele lor, după care este transportat în stup.
Pentru a obţine polenul, apicultorii folosesc un dispozitiv simplu, dar în acelaşi timp ingenios. La intrarea în stup ei aşază un grătar prin care albinele se strecoară pentru a ajunge în stup, iar o parte din polenul cules de albine se desprinde şi cade într-un recipient aflat sub respectivul grătar. La sfârşitul zilei, apicultorul trece pe la fiecare stup dotat cu un astfel de colector şi strânge polenul astfel obţinut. Apoi, pentru ca produsul să nu se altereze şi să îşi păstreze prospeţimea, este depozitat în congelator, la temperaturi între -5 şi -15 grade Celsius.

Polenul crud bio este considerat unul dintre cele mai complete alimente datorită conţinutului său bogat în amino-acizi, vitamine, minerale şi lactobacili cu rol extrem de important în protecţia şi regenerarea florei intestinale.

Unul dintre cele mai importante efecte ale polenului crud bio este acela de a curăţa colonul. Însă acesta nu face doar atât ci, datorită enzimelor şi lactobacililor din compoziţia lui, el ajută la regenerarea florei intestinale şi contribuie la reglarea tranzitului intestinal. Acest lucru atrage după sine întărirea sistemului imunitar. Conţinutul vitaminic (provitamina A, complexul de B-uri, vitamina C şi E) ajută la suplimentarea organismului cu ceea ce are nevoie ca viaţa dumneavoastră să fie plină de energie, de bună-dispoziţie, lipsită de stress. Consumul de polen crud restaurează echilibrul organismului, atât la nivel fizic cât şi psihic.

Polenul crud bio este foarte bogat în complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12). De asemenea acesta conţine şi elemente minerale precum fierul, calciul, zincul, seleniul, fiind o sursă importantă de energie, ajutând la completarea carenţelor de vitamine, proteine şi minerale, astfel completând deficienţele unei alimentaţii deficitare, de care suferim cu toţii.

Fitosterolii conţinuţi de polenul crud bio ajută la scăderea colesterolului şi menţinerea acestuia la un nivel mic, astfel polenul crud bio este un ajutor important pentru cei care suferă de afecţiuni cardio-vasculare sau ateroscleroză. De asemenea, împreună cu carotenoidele contribuie la buna funcţionare a metabolismului celular.

Polenul crud bio şi-a demonstrat utilitatea şi în probleme ale prostatei, ajutând în prevenirea şi tratarea cancerului şi adenomului de prostată. De asemenea, consumul de polen crud are efecte pozitive şi asupra afecţiunilor ficatului.

Polenul crud bio de păducel, are acţiune benefică asupra aparatului cardiovascular şi a sistemului nervos: scade tensiunea arterială prin vaso-dilataţie şi are efect calmant asupra sistemului nervos. De aceea este recomandat în ateroscleroze şi stări de labilitate psihică.

Mod de administrare.
Doza recomandată în mod general este de două linguriţe pe zi (5-10 grame). Pentru persoanele cu stomac sensibil sau care nu au mai consumat polen crud bio sau care au o sensibilitate sporită la polenul uscat bio, este indicat să înceapă doar cu o linguriţă de polen bio, ca apoi doza să fie mărită treptat.

Consumul de polen crud bio nu este limitat doar adulţilor. Este recomandat şi copiiilor, deoarece suplimentează lipsa de vitamine B şi ajută la completarea deficitului de proteine. De asemnea, polenul crud bio este recomandat femeilor gravide pentru suplimentul de vitamine, minerale şi amino-acizi.

Recomandăm cure de cel puţin 6 săptămâni în lunile februarie-martie, respectiv octombrie-noiembrie, pentru ca pregătesc organismul să facă faţă asteniilor de primăvară, respectiv anotimpului rece. Sunt indicate pe toată perioada anului pentru că fortifică sitemul imunitar şi întregul organism.

Polen crud bio versus polen uscat bio.

Diferenţa dintre cele două tipuri de polen, crud şi uscat, se rezumă la două caracteristici majore: calitate şi proprietăţi.

Prin procesul de uscare, polenul îşi pierde o parte din elementele active, în special lactobacilii care ajută la curăţarea, protejarea şi regenerarea florei intestinale. Din acest punct de vedere, polenul crud bio este mai bun şi mai eficient în tratarea afecţiunilor ce ţin de colon şi tranzitul intestinal. Ceea ce vă oferim este polen crud bio cules de apicultori la nici 12 ore după ce a fost recoltat de albine şi păstrat în condiţii optime, în congelator, la temperaturi între -5 şi -15 grade Celsius.

Polenul crud bio este superior celui uscat atât din punct de vedere calitativ, a garanţiei prospeţimii lui, cât şi din punctul de vedere al proprietăţilor terapeutice, care sunt păstrate nealterate.

Mit si adevar.

1. Mit – Polenul crud bio este alergic.

Adevăr – Majoritatea alergiilor de primăvară sunt produse de aşa numitul polen anemofil – polenul purtat de vânt, pe când polenul apicol este un polen entomofil – purtat de albine. Diferenţa aceasta este foarte importantă şi puţină lume cunoaşte acest lucru. Polenul Crud este folosit pentru tratarea diverselor alergii la polenul purtat de vânt.

2. Mit – Polenul crud bio se alterează dacă nu este uscat.

Adevăr – Polenul crud bio nu se alterează şi nu îşi modifică nici una din proprietăţile sale dacă, imediat după recoltare, este păstrat în condiţii optime, în congelator, la temperaturi cuprinse între -5 şi -15 grade Celsius.

3. Mit – Procesul de congelare şi decongelare duce în timp la alterarea polenului bio şi a proprietăţilor sale terapeutice

Adevăr – acest lucru nu poate fi decât fals. Deoarece polenul crud bio conţine apă într-un procent foarte mic, aproximativ 8%, el nu îngheaţă. Din acest motiv, produsul şi proprietăţile lui nu se modifică, indiferent de numărul de congelări şi decongelări.

Ingredient: polen crud paducel*.
*ingredient provenit din apicultura ecologica.

Produs certificat bio.

Produs in Romania.


Transport GRATUIT in toata tara!
Cosmetice certificate BDIH
Promotiile saptamanii!
Produse bio noi!
Cosmetice Bio