Skip to Store Area:

Produse BioAcasa Despre Biolandia.ro Cum cumpar Transport si livrare Blog Biolandia.ro Contact

Laptisor de matca pur bio 25 g

Cod: 00881

In stoc

28,99 LEI

Pret cu TVA

Comanda telefonica: 0745.123.401

Detalii cost livrare

Adaugă produse în coş Adaugă în coş
Laptisor de matca bio.
Producator: APIVITALIS
Greutate: 25 g


Lăptişor de matcă - o substanţă secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor şi este destinat ca hrană pentru regina matură şi pentru larvele albinelor, în primele trei zile de viaţă ale acestora. Pentru a obţine lăptişor de matcă, apicultorul creează o falsă nevoie de regină în stup, iar familia de albine începe ”producţia de urmaşi”. Odată creată această nevoie, la fiecare fix 72 de ore, apicultorul recoltează lăptişorul folosind instrumente minuscule de aspirare.
Lăptişor de matcă - singurul produs natural în care se găseşte 10 HDA (acid 10-hidroxi-2-decenoic), fiind şi un element principal în compoziţia lui. Acest acid are un important rol antibacterian, antifungic şi antiviral, stimulând şi producerea de celule stem.
O altă substanţă importantă ce se găseşte în lăptişorul de matcă şi care apare în formă naturală doar în acesta, este acetilcolina. Acetilcolina are un rol crucial în procesul de transmitere a impulsurilor neuronale.
Un fapt mai putin cunoscut e acela că lăptişorul de matcă este mai bogat în complexul de vitamine B – respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12 – decât drojdia de bere.
Lăptişorul de matcă conţine şi un număr de 17 aminoacizii – substanţe indispensabile în sinteza proteinelor. Din numărul total de aminoacizi, 8 au fost identificaţi ca fiind esenţiali deoarece nu pot fi sintetizaţi de organismul uman şi trebuie asimilaţi zilnic din alimentaţie. În lăptişorul de matcă se găsesc 7 aminoacizi esenţiali: lizina, valina, leucina, izoleucina, metionina, fenilalanina şi treonina.
Pe lângă acestea, lăptişorul de matcă conţine şi un număr ridicat de săruri minerale: Potasiu, Calciu, Fier, Siliciu, Magneziu, Fosfor, dintre care Potasiul se găseşte în concentraţia cea mai mare , glucide şi enzime.
Lăptişor de matcă - supliment natural nutritiv, stimulent biologic cu acţiune energizantă, reface celula nervoasă, reduce colesterolul şi joacă un rol deosebit în metabolismul celular.
Oferă rezistenţă la efort, ajută la refacerea organismului după intervenţii chirurgicale şi tratamente agresive, menopauză, oboseală cronică, surmenaj, astenie, lipsa poftei de mâncare, randament psihic şi intelectual scăzut, anemii, anorexii.
S-au observat ameliorări în unele cazuri chiar tratarea completă a unor boli grave precum: scleroza multiplă, cancerul, Parkinson, diverse afecţiuni hepatice, Alzheimer. În aceste cazuri este recomandat ca tratamentul şi respectiv dozele să fie stabilite de către persoane cu competenţe apifitoterapeutice.

Mod de administrare.
Fiecare cutie de lăptişor de matcă bio conţine o linguriţă specială destinată dozării care, atunci când este umplută moderat, conţine 0,5 grame de lăptişor de matcă.
Pentru adulţi, doza uzuală este de 1-2 linguriţe, adică 0,5-1 grame/zi, admninistrat sublingual până la asimilare. Recomandarea noastră este să se înceapă cu 1 linguriţă şi să se mărească doza în funcţie de necesitate.
Pentru copii, doza obişnuită este de 0,5 grame, adică o linguriţă.
Momentul optim pentru consum este dimineaţa, pe stomacul gol, înainte de prima masă cu 20-30 de minute. Opţional, se poate amesteca în miere. Astfel aveţi la îndemână efectele combinate ale celor două produse-minune ale stupului.
Cura recomandată este cea de 6 săptămâni, de obicei una primăvara şi una toamna pentru a face faţă asteniilor, respectiv perioadelor reci ale iernii.
Consumarea lăptişorului de către diabetici nu are, nici el, contraindicaţii, dimpotrivă, ajută la scăderea nivelului glucidic.

Ingrediente: laptisor de matca*.
*ingredient provenit din apicultura ecologica.

Produs certificat bio.

Produs in Romania.


Transport GRATUIT in toata tara!
Cosmetice certificate BDIH
Promotiile saptamanii!
Produse bio noi!
Cosmetice Bio