Tort raw zmeura si ananas “Flori de Primavara”
Feb 7th
Afara s-a mai incalzit si a inceput sa miroasa a primavara. Desi imi spun ca mai avem de asteptat pana atunci, simt cum creste in mine nerabdarea de a alerga prin iarba, in bataia blanda a soarelui, pandind dupa obrajorii dalbi ai ghioceilor si palariutele vesele ale viorelelor. Ca sa mai alung din monotonia zilelor cenusii de februarie si ca sa pacalesc soarele sa ramana mai mult, am facut un tort in culori pastelate de primavara. L-am decorat cu boabe de zmeura si fulgi de cocos imaginandu-mi ca sunt niste flori care isi inalta capsoarele peste ultimul petec de zapada al iernii.
Ne-am cumparat un storcator necentrifugal
Feb 5th
Dragi prieteni,
Sunt foarte bucuroasa si iata de ce: nu am apucat sa va scriu despre asta, dar saptamana trecuta a venit cu un cadou pentru mine – un storcator de fructe/legume necentrifugal. Mi-l doream demult, dar am batut in retragere cand am vazut preturile cerute de distribuitori.
Ciorba de burta falsa
Feb 4th
Am descoperit aceasta reteta pe blogul Laurei Sava, www.laurasava.ro. Mie totdeauna mi-a placut ciorba de burta, dar niciodata n-am putut sa inghit mai mult de cateva linguri pentru ca ficatul meu se resimtea imediat, iar de cand am renuntat aproape complet la carne, m-am gandit mereu cu o strangere de inima la gustul ei. Va imaginati cu cat entuziasm m-am apucat sa testez reteta propusa de Laura Sava – cu mici adaptari personale. Se face rapid, iar gustul e aproape identic cu cel a ciorbei de burta din burta
Pestii cu continut maxim de omega 3
Ian 28th
Stim cu totii ca pestele e un aliment foarte sanatos care ar trebui inclus in alimentatia noastra cat mai des. Pestele reprezinta o sursa excelenta de proteine de buna calitate si, spre deosebire de carnea de vita sau de porc, are un continut scazut de grasimi saturate. Pestele contine grasimi sanatoase care scad nivelul de colesterol “rau”. El mai contine si vitamina D, B2 (riboflavina), calciu, fosfor si minerale cum ar fi fierul, zincul, magneziul, potasiul, iodul. Si de asemenea in carne de peste se regasesc faimosii acizi grasi omega 3. Dar nu toti pestii contin la fel de mult omega 3.
Capacitatea antioxidanta a alimentelor
Ian 23rd
Dragi prieteni,
Dorim sa va multumim pentru ca ne urmariti postarile si pentru ca ne-ati oferit prietenia voastra. Ca si noi, cunoasteti importanta unei alimentatii corecte, a unui stil de viata sanatos si a unor alegeri naturale pentru familia voastra. De aceea, avem pentru voi un cadou special: va oferim gratuit Lista capacitatii antioxidante a alimentelor*. Dati click pe link-ul de mai jos pentru a descarca lista:
Capacitatea antioxidanta a alimentelor (format PDF)
Puteti sa printati aceasta lista si sa o luati cu voi atunci cand faceti cumparaturi sau sa combinati alimentele astfel incat meniul vostru zilnic sa acopere nivelul antioxidant optim pentru sanatatea voastra.
Studiile arata ca un consum zilnic de alimente cu un continut ridicat de substante antioxidante intarzie imbatranirea si ne protejeaza de boli, inclusiv de cancer. A fost stabilita si o scala care masoara aceasta capacitate antioxidanta numita ORAC. Un nivel minim pentru a ne mentine intr-o stare optima de sanatate este de 3-5.000 de unitati ORAC. Pentru a preveni boli mai grave cum este cancerul, in cazul bolilor cronice sau degenerative, ar trebui sa se ajunga la 30-50.000 de unitati ORAC pe zi.
Pentru mai multe informatii despre antioxidanti, va invitam sa cititi articolul nostru precedent: Mii de antioxidanti intr-un gram de pudra.
Scrieti-ne despre ce subiecte v-ar interesa sa cititi, trimiteti-ne recomandarile, dar si criticile voastre, prin e-mail la: info@biolandia.ro, pe Facebook la www.facebook.com/Biolandia.ECO sau pe blogul nostru.
Va uram sa aveti parte de o zi minunata, cu multa sanatate!
* Lista este realizata pe baza celei publicate de USDA (Departamentul de Agricultura al SUA) in 2010 si a site-ului http://www.oracvalues.com.
Cartofi pai fara calorii
Ian 22nd
Iubesc cartofii prajiti, dar pentru ca stiu ca nu sunt sanatosi, mananc cam o data pe an. Spre marea mea fericire, de curand am descoperit insa o reteta de cartofi pai pe care am botezat-o “0 calorii”care a fost testata cu succes de intreaga familie, inclusiv de catel
Tort “Felie de magie” raw cu portocale
Ian 17th
Pentru ca familia a fost atat de incantata de celelalte 2 incercari ale mele de dulciuri raw, am decis ca de ziua mamei sa-i prepar un tort raw la fel de minunat ca si ea, in doua combinatii de arome care se imbina perfect: portocale si ciocolata.
Agar agar: gelatina vegetala
Ian 14th
In postul Craciunului am vrut sa fac piftie de post cu ciuperci. Am google-uit un pic si am descoperit insa ca gelatina din comert este de origine animala, fiind obtinuta prin fierberea oaselor de animale, a tendoanelor, ligamentelor, a copitelor, ghearelor si a pielii si apoi este filtrata si rafinata. Putini stiu ca are un puternic efect alergen, provocand si agravand alergiile existente. Si oare cat de curate si de proaspete sunt toate aceste resturi folosite de producatori? Cah:(
Acestea sunt si motivele pentru care am decis ca nu voi mai folosi gelatina vanduta in supermarketuri chiar si cand nu suntem in post si am cautat un inlocuitor din plante cu convingerea ca nu are cum sa nu existe. Si m-am bucurat foarte tare cand am si gasit unul: agar agar sau agar-agar (scris cu sau fara liniuta de unire:)).
Lumea prin ochii mei
Ian 6th
Dragii mei,
Astazi o poveste in imagini despre lumea magica in care traim, asa cum o vad eu: plina de culoare, de lumina, unica si irepetabila in fiecare moment al ei. Handmade by me:
Black & White
Uneori visez la o lume in care totul sa fie in alb si negru: yin si yang, lumina si intuneric, adevar si minciuna, bine si rau. Frumusetea simpla a unor tufe in intuneric itindu-si capetele ciufulite din zapada. Gradina mea incremenita in iarna.
Concurs Biolandia
Dec 19th
Dragi prieteni, Biolandia a implinit un an. Sa sarbatorim aceasta aniversare inseamna sa va sarbatorim in primul rand pe voi, cei care ne cititi, fie ca o faceti in tacere, fie ca alegeti sa comentati postarile noastre. Fiecare Like, Share sau comentariu primit din partea voastra ne umple de incantarea ca am mai castigat un prieten.
CASTIGATORUL CONCURSULUI:
Dragi prieteni, concursul Biolandia s-a incheiat. Va multumim pentru participare si va uram mai multa bafta la urmatorul care va urma, speram, foarte curand:)
Lista de mai jos ii include doar pe cei care au dat atat Like paginii Biolandia de la data inceperii concursului pana la data incheierii sale (19 – 31 decembrie 2012), cat si Share postarii legate de concurs. Iata castigatorul ales de random.org:
Felicitari, Georgescu Mihaela (Fort Knox). Te rog sa ne trimiti un mail la info@biolandia.ro cu adresa si numarul tau de telefon la care sa te poata contacta curierul.
Un an nou fericit si la multi ani tuturor prietenilor nostri!