Bomboanele din comert sunt pline de zahar si de E-uri si ingrasa. Iata o reteta de bomboane foarte sanatoase care contin doar nuca, miere si ciocolata neagra. Va asigur ca gustul lor e excelent, aproape ca nu va veti da seama ca nu sunt cumparate de la magazin. Nu necesita preparare termica si care sunt gata in cateva minute. Singurul lucru care va va lua mai mult va fi sa spargeti nucile.

Iata care sunt ingredientele:

300 de grame miez de nuca

2 linguri de miere (sau dupa gust)

Jumatate de baton de ciocolata neagra

 

Cum se prepara:

Am macinat nucile cu ajutorul accesoriului de tocat de la mixer. Le-am amestecat cu mierea. Am format bilute cam de dimensiunea bomboanelor de ciocolata din comert, frecand pasta intre palme. Mie mi-au iesit cam 12 bilute.

Am topit cateva patratele de ciocolata neagra, cam jumatate de baton intr-un castronel pus la bain marie – punem apa la fiert in cea mai mica oala pe care o avem si apoi ciocolata in castronel si, gata, am obtinut crema de ciocolata. Putem imbraca acum bilutele de nuca intr-o hainuta gustoasa de ciocolata. Cea mai simpla metoda pe care am descoperit-o pentru procedura asta este sa acoperim cu ciocolata jumatate sau trei sferturi din bomboane, astfel incat sa mai existe o portiune descoperita pe care sa le putem aseza ca sa nu se lipeasca de tot de farfurie. Eu am tinut fiecare bila intre 2 degete, am rotit-o un pic prin ciocolata si am pus-o pe o farfurie, dar la distanta de celelalte bomboane ca sa nu se atinga intre ele. Urmatorul pas e sa le bagam la frigider pentru ca frigul va intari in doar cateva minute ciocolata. Eu le-am dus afara pe balcon si le-am lasat cam 3 minute, dupa care am putut sa le manipulez fara probleme pentru ca ciocolata se intarise deja. Am acoperit si bucatica ramasa dezgolita cu ciocolata si le-am mai bagat inca 2 minute la frigider. Asta a fost tot. In doar 10 minute (fara a pune la socoteala curatatul nucilor), bomboanele au fost gata.

Seamana cu bomboanele cu martipan. Au un strat crocant la exterior, iar interiorul e cremos si parca se topeste in gura.

Sa nu uitam ca nuca are vitamina E si e unul dintre cele mai sanatoase alimente. Gasiti mai multe detalii intr-o alta postare de-a mea. In plus, chiar daca toata lumea crede ca nucile ingrasa, exista studii care arata ca 3 nuci pe zi ne ajuta sa slabim.

Mierea contine o multitudine de vitamine, minerale si enzime.

Ciocolata neagra contine puternici antioxidanti naturali si ajuta la scaderea tensiunii, imbunatatind sanatatea cardiovasculara.

Iata deci ca ne putem bucura de gustul bomboanelor fara a face rau sanatatii noastre, ba dimpotriva, sustinand-o.

Nu va recomand, totusi, sa mancati singuri toate bomboanele o data, pentru ca atunci ma indoiesc ca nucile va vor mai ajuta sa slabiti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments