Mai sunt 3 zile pana la Revelion si, pentru acelea dintre noi care au pus un kilogram, doua in plus de Craciun, nu e un moment in care sa ne simtim prea bine in pielea noastra. Eu recunosc ca am un kilogram si ceva in plus si ma simt balonata, asa ca ma deprima ideea ca va trebui sa incap in rochia de Revelion care, desi nu e mulata, vine cam fix in talie. Sarmale, friptura, mezeluri, cozonac, cu cata tristete imi amintesc de ele. Au fost foarte gustoase, ce e drept, dar mi-au lasat ca amintire o burtica umflata si probleme digestive.

Chiar daca nu mai e mult timp, mai avem solutii pentru a remedia situatia.

Iata un regim sanatos, care nu ne va infometa ca sa reusim sa scapam de burtica pana in seara de Revelion dand jos cam 1 kilogram si jumatate in 3 zile:

E important sa consumam acelasi lucru in fiecare zi timp de 3 zile pentru a slabi.

Micul dejun

Micul dejun ar trebui sa contina obligatoriu ou pentru ca proteinele sanatoase continute ne ajuta sa mancam mai putin pe parcursul zilei, sa avem mai multa energie si sa slabim mai mult.

1 ou

1/2 lingura ulei de masline

1 felie de branza cu continut redus de grasimi (de exemplu feta light)

2 felii de avocado

2 felii de paine din faina integrala

1 lingura sos de rosii picant

Punem uleiul intr-o tigaie si, cand s-a incins, adaugam oul pe care il facem scrob (ou batut) amestecandu-l cu o lingura de lemn sau omleta. Punem deasupra felia de branza ca sa se incalzeasca si topeasca usor si servim cu sosul picant, feliile de avocado si painea prajita.

 

Pranzul

Pranzul trebuie sa fie cea mai importanta masa a zilei. Fasolea este aliatul nostru cel mai de nadejde atunci cand vrem sa slabim pentru ca are multe fibre, proteine satioase si ne asigura energie, facandu-ne sa ne simtim in acelasi timp satui. Ciupercile si ceapa contin substante care blocheaza hranirea celulelor de grasime, iar oregano stimuleaza metabolismul.

1 cana de fasole fiarta si pasata (condimentata cu sare, piper si 1-2 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi)

cateva frunze de salata verde

suc de lamaie

1 ciuperca champignon mare (sau 3-4 mici)

1 ceapa mica

1/2 lingura ulei de masline

1 cartof dulce mic

1/2 lingurita oregano

Tocam ceapa rondele si o calim in uleiul de masline pana devine translucida. Adaugam ciuperca taiata felii si calim pana se inmoaie. Condimentam cu sare, piper si oregano si adaugam ciupercile peste fasolea batuta.

Taiem cartoful pai (nu e nevoie sa-l decojim, doar sa-l spalam foarte bine), il stropim cu cateva picaturi de ulei de masline, sare si oregano uscat si il tinem la cuptor timp de 30 de minute intorcand o singura data feliile de cartofi.

Servim fasolea batuta cu cartofii dulci rumeniti si salata stropita cu lamaie si asezonata.

Cina

Masa de seara trebuie sa contina cele mai putine calorii ca sa putem slabi.

3 cesti de legume verzi tocate – frunze de telina, de salata, de spanac

1 mar verde

1 jumatate de banana

1 ceasca lapte vegetal

Cateva linguri de fulgi de ovaz (sau 1 lingura seminte de chia sau canepa)

Pasam totul in blender. Putem parfuma cu pudra de vanilie. Ca sa avem un aport de proteine si la masa de seara si sa nu ni se faca foame, ar fi bine sa adaugam in acest shake si o lingura de seminte de chia, de canepa sau cateva linguri fulgi de ovaz.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments