Condimente cum ar fi scortisoara sau cuisoarele furnizează un nivel antioxidant urias. Si, fiindca tot e Craciunul, va propun o reteta pentru a va asigura energia, veselia si buna dispozitie pentru zilele care urmeaza:

 

Ingrediente:

2 betigase de scortisoara
10 cuisoare
10 boabe piper negru
2 boabe nucsoara
3 boabe cardamom
1 steluta anason
1/2 lingurita coriandru
1 baton de vanilie taiat in 2 pe lungime
1 portocala – doar coaja
1 sticla de vin rosu sec
3 linguri miere

 

Mod de preparare:
Se toarna vinul intr-o oala si se aduce la punctul de fierbere.
Se adauga toate ingredientele cu exceptia mierii, se acopera oala si se fierbe totul timp de un minut.
Se stinge focul si se lasa oala acoperita cu capacul astfel incat sa se infuzeze bine toate aromele.
Cand vinul s-a mai racorit, se adauga mierea si se amesteca pana se topeste (mierea devine cancerigena la temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius, asa ca nu se recomanda adaugarea ei la fierbere). Se mai poate adauga miere dupa gust.
Pentru un aspect deosebit, puteti infige cuisoarele in coaja de portocala si decora fiecare pahar cu cate o suvita de coaja de portocala cu cuisoare si un betigas de scortisoara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments