A venit frigul si totdeauna Bucurestiul mi se pare deprimant mare parte din iarna. E frumos doar in primele zile dupa ce ninge, cand totul e alb, curat si scanteietor. Dupa aceea totul e cenusiu murdar si incepe cursa cu obstacole de evitare a mocirlelor. Soferii care sunt mai “jmecheri” (ca doar au masina, nu?), gonesc pe strazi indiferenti la pietoni care incearca si ei, saracii, sa scape cu hainele si incaltamintea cat mai putin inglodata in noroaie. Gropile din pavaje nu se mai vad si poti sa sfarsesti oricand cu un picior rupt pentru ca vecinul mai bine se uita la a zecea reluare a filmului cu Van Damme decat sa dea zapada din fata casei.

Bucurestiul in iarna isi pierde repede din farmec. Doar in parcuri mai regasesti putin din magia acestui anotimp atat de special. La tara insa, sarbatorile au in continuare farmecul lor cu aroma de cozonac de casa si chiuit de copii la sanius. Poate ca anul asta o sa ajungem si la munte cateva zile sa vedem cum arata iarna cu adevarat.

Pana in apropierea sarbatorilor, prefer sa imi amintesc de vara, soare si zile in aer liber. Asa ca weekend-ul trecut am pregatit la cuptor o combinatie cu gust de gratar – peste in crusta, ciuperci umplute si rosii cherry.

Iata ingredientele:

1 bucata mai mare de crap

Cateva ciuperci champignon mai “bine crescute” (a se citi mai maricele)

Cate rosii cherry va mai incap prin tava

1 ceapa de marime mijlocie

Cateva fire de patrunjel

O mana de pesmet

O mana de cascaval ras

Sare & piper

Cum se prepara:

Am scos de la congelator o bucata de crap pe care am lasat-o la decongelat, dupa care am taiat-o in doua pe lung si i-am indepartat coloana. Operatiunea nu e asa de complicata cum pare. Te descurci chiar si daca nu esti medic chirurg :) , doar ca ai nevoie de un cutit care sa taie bine. Sa cumperi pestele file mi se pare o cheltuiala inutila, mai ales avand in vedere diferenta mare de pret.

Am spalat ciupercile, dupa care le-am desprins coditele. Am tocat marunt coditele ciupercilor si le-am amestecat cu pesmetul, patrunjelul si ceapa tocate fin, sare si piper. Am turnat cateva picaturi de ulei de masline in fiecare palarie de ciuperca sa nu se simta niciuna neapreciata :) si le-am umplut cu amestecul de mai sus. Am uns si pestele cu putin ulei si l-am pus in tava acoperita cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline cu pielea in jos. Am presat deasupra mixul cu pesmet ca sa formeze o crusta crocanta prin prajire. Am asezat langa ciupercile umplute si rosiile cherry. Am mai pus un praf de sare si piper peste toate si am bagat la cuptor. Eu am folosit functia de gratar de la cuptor, dar putem face acest preparat si la flacara de jos a cuptorului. Am tinut la cuptor timp de 20 de minute. Merge servit cu salata verde si lamaie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments