Numarul de ore pe care le dormim conteaza enorm pentru sanatatea noastra. In general, se recomanda minim 7-8 ore de somn pentru a ne mentine tineri, a intarzia aparitia ridurilor si a avea mintea agera. Insa si pozitia in care dormim ne influenteaza sanatatea.

Iata care sunt cele mai bune pozitii de dormit si care sunt cele pe care ar trebui sa le evitam:

Pe spate

Acesta este cea mai buna pozitie de dormit. Somnul culcat pe spate asigura o buna circulatie a sangelui la creier, mentine spatele si gatul intr-o pozitie neutra si combate refluxul gastric produs de hiperaciditatea gastrica. In plus, este cea mai buna metoda de a evita ridurile pentru ca nu ne infundam obrajii in perna noaptea – obicei care se pare ca ar duce la formarea ridurilor. Nu stiu daca sa cred si asta, dar ar impiedica si lasarea sanilor pentru ca sunt cel mai bine sustinuti in aceasta pozitie. Deci, dragele mele, daca vreti sa aratati mereu tinere, dormiti cat mai des pe spate.

Un singur minus: persoanele care sforaie atunci cand dorm, au tendinta sa sforaie mai mult din aceasta pozitie.

Pe o parte

Este bun atata vreme cat dormim pe partea stanga. Somnul pe o parte reduce sforaitul, dar un alt avantaj atunci cand dormim pe partea stanga este reducerea arsurilor gastrice si a refluxului acid. In cazul gravidelor, somnul pe spate pune prea multa presiune pe coloana, asa ca e mai bine pentru viitoarele mamici sa doarma pe o parte. In plus, dormitul pe o parte imbunatateste circulatia sangelui la inima.

Dezavantajul acestei pozitii sunt, insa, aparitia prematura a ridurilor si lasarea sanilor.

In pozitie fetala

Aceasta pozitie, desi linistitoare, nu este recomandata pentru ne impiedicam sa respiram bine si comprima organele vitale. In plus, ne afecteaza in timp coloana, ca sa nu mai amintim de daunele provocate tenului.

Pe burta

N-am reusit niciodata sa dorm mai mult de o ora, doua in aceasta pozitie. De obicei ma trezeam cu dureri de ceafa si intepenita de spate.

Aceasta pozitie pune presiune pe coloana, modificand curbura naturala a acesteia, dar si pe articulatii si muschi, conducand la iritarea nervilor si la dureri musculare si articulare, amorteli si crampe.

Culcat pe burta este cea mai putin recomandata pozitie de dormit.

Prin urmare, sa luam exemplu de la pisi din poza de mai sus si sa dormim si noi ca ea :)

 

 

Sursa foto: Fit4Results

Sursa: Care2.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments