Vremea se raceste si avem nevoie de proteine hranitoare si de vitamine si minerale pentru a ne mentine in forma. Putem consuma mancarica asta cu o portie de salata alaturi si pe care o putem pastra la frigider cateva zile ca sa economisim din timpul alocat bucatarelilor.

Iata care sunt ingredientele:

1 cana de linte (eu am folosit verde, dar poate fi de orice culoare gasiti)

1 cana de quinoa

1 ceapa mijlocie

2-3 catei de usturoi

1 ardei gras rosu taiat cubulete

1 mana mare de mazare congelata

1-2 lingurite turmeric (curcumina)

4 bucatele taiate fin de ghimbir proaspat sau 1 lingurita de ghimbir pudra uscat

½ lingurita boia de ardei dulce

200 ml bulion sau 2-3 linguri pasta de rosii

2 linguri ulei de masline

2 frunze de dafin

Un varf de cutit chili (sau putin ardei iute tocat foarte marunt)

Sare & piper

1 cub de supa bio – optional

Cum se prepara:

Am citit pe net si am aplicat si eu pana acum modul de pregatire a boabelor de quinoa inainte de fierbere, respective tinute la inmuiat 15-30 minute in apa rece sau in apa fierbinte 5 minute. In ultima vreme insa, din lipsa de timp, le-am clatit doar in 2-3 ape si nu mi se pare ca le-a afectat gustul.

Am fiert quinoa in apa – cam o cana si jumatate de apa la una de quinoa, dar mai putem adauga daca apa scade prea mult, ca sa nu se lipeasca de fundul oalei. Am dizolvat inainte in apa in care am fiert quinoa un cub de legume pentru supa bio. Daca nu gasiti bio sau macar fara chimicale, va recomand sa nu mai puneti deloc, mai ales ca exista destule alte condimente care sa dea gust mancarii. Quinoa se fierbe foarte repede in comparatie cu orezul – in maxim 15 minute e umflata, translucida si moale, perfecta pentru a fi mancata.

Separat, am fiert in acelasi timp lintea in alta oala, in apa cu sare si cu foile de dafin. Cel mai simplu e sa procedam asa pentru ca lintea se fierbe in mai mult timp decat quinoa – cam intr-o ora.

Mai departe, am incins uleiul intr-o oala si am calit ceapa, de fapt mai degraba am fiert-o – pentru ca ceapa calita e destul de nociva pentru ficat – pana a devenit usor translucida. Astfel, am tinut doar un minut ceapa in uleiul incins, dupa care am adaugat 2 linguri de bulion, am acoperit oala cu un capac si am tinut-o la foc mic inca 3 minute. Am adaugat si usturoiul si ghimbirul. Dupa inca un minut, am turnat bulionul si, cand a inceput sa fiarba, am pus in oala ardeiul gras taiat cubulete si am tinut amestecul pe foc cateva minute. Am adaugat si boabele de mazare pentru ca acestea sunt gata foarte repede – in 1-2 minute sunt facute. Nu se recomanda sa decongelam mazarea inainte de a gatire – v-am povestit de ce in postarea mea de ieri.

Am presarat condimentele si am amestecat legumele cu lintea si quinoa fierte, dupa care am lasat la foc mic cateva minute ca aromele sa se combine si am potrivit de sare si piper. Daca e necesar, mai adaugam putina apa.

Am servit cu felii de lamaie alaturi si salata. Dupa gust, mai putem adauga putin ardei iute.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments