Nepoata mea (sa nu credeti ca e o copilita, a terminat de curand facultatea, dar imi e la fel de draga ca atunci cand era mica:) ) foloseste produsele de mai jos si se lauda ca cei din familie, care folosesc produse din comert, au matreata si li se ingrasa parul imediat pe cand al ei e minunat. Si chiar e minunat. E stralucitor, fara fire despicate si plin de volum. Poate ca in final o sa-i convinga si pe parintii ei sa adopte aceste produse. Pe mine clar m-a convins si deja am inceput sa clatesc parul cu otet.

Sampon

Acest “sampon” natural protejeaza uleiurile naturale ale parului. Recomandarea este de a spala parul de maxim 2 ori pe saptamana si in rest doar de a-l clati cu apa. “Samponul” se prepara din 1 lingura de bicarbonat de sodiu dizolvat intr-o cana de apa calda. Incepem sa umezim parul de la radacina si continuam treptat pana la varfuri, masand parul. Clatim la final cu apa.

Balsam de par

“Balsamul” este realizat din otet de mere dizolvat in apa in proportie de 1 la 1. Aplicam pe par si lasam timp de 1-2 minute, dupa care clatim.

Gel de par sau fixativ

Gelul de aloe vera poate fi folosit ca gel pentru netezirea parului rebel sau ondulat si pentru control, avand rol de usoara fixare. Gelul de aloe vera se gaseste in farmacii si magazine de tip plafar.

Putem transforma gelul de aloe vera in fixativ, daca il diluam in apa si punem lichidul intr-o sticluta cu care putem stropi/aplica sub forma de spray (eventual ramasa de la alt produs cosmetic).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments