E foarte simplu sa facem pasta de dinti in casa si mult mai sanatoasa decat cele din comert care contin fluor si alte chimicale deloc sanatoase pe care riscam sa le inghitim. Despre fluor, de exemplu, se tot vorbeste in ultima vreme ca ar fi nociv pentru organism si ca nici pentru intarirea dintilor nu face mare lucru. O data ce cumparam ingredientele, ne vor ajunge pentru foarte mult timp si vom avea dintii mai albi, cu mai putine carii si gingii care nu sangereaza, fara sa dam banii pe paste de dinti de albire sau de protectie a gingiilor scumpe si ineficiente.

Cea mai sanatoasa pasta de dinti nu necesita decat 4 ingrediente pe care le putem gasi cu usurinta in hypermarketuri sau magazine naturiste:

- bicarbonat de sodiu care e un agent de curatare usor abraziv, dar mai scazut decat al oricarei paste de dinti din comert, asa ca nu trebuie sa va faceti griji ca e prea dur pentru dintii vostri.

- unt de cocos pentru a transforma amestecul intr-o pasta, dar si pentru proprietatile sale antibacteriene

- ulei esential de menta pentru aroma, dar putem adauga si alte arome preferate, de exemplu de lamaie

- xylitol – un indulcitor natural care s-a demonstrat ca ajuta la prevenirea cariilor impiedicand dezvoltarea bacteriilor nocive si crescand numarul bacteriilor sanatoase din gura.

Untul de cocos se gaseste in supermarketuri (de exemplu in Real). Am vazut xylitol in Cora sau in magazine naturiste, iar uleiul essential de menta il gasiti in magazinul DM sau in magazinele de tip plafar.

Iata cum preparam pasta de dinti:

Amestecam 2 parti bicarbonat de sodiu cu 1 parte unt de cocos la temperatura camerei  si apoi adaugam xylitol si uleiul esential cate putin pana suntem multumiti de gustul obtinut. Amestecam pana ajunge la consistenta unei paste dense si, in caz ca e prea groasa, mai adaugam unt de cocos. Pastram intr-un borcan cu capac la temperatura camerei si folosim ca o pasta de dinti obisnuita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments