Am dat peste restaurantul-ceainarie Omra din intamplare, in paginile unei reviste. O poza micuta si trei randuri de text au fost suficiente ca sa ajung la concluzia ca merita sa ne ducem acolo. Asa ca, intr-o dupa-amiaza fierbinte de vara, pe o straduta toropita si tacuta la doi pasi de bd Lascar Catargiu, undeva cam la mijloc intre piata Romana si Victoriei, ne-am oprit sa-i facem o vizita.

Trecand printr-o curte umbrita, ajungi la terasa plina de verdeata a restaurantului. E ca si cum te-ai intoarce in timp, undeva pe vremea bunicilor nostri din vechiul Bucuresti, cand viata se misca in alt ritm si nimeni nu auzise de Facebook sau iPhone, iar caii putere erau in general unu sau doi, la trasura.

Un umbrar din glicina inca inflorita in miez de vara, vita de vie, felinare, mese si scaune din lemn, servete din in si rafie, muscate agatate de pereti.

 

Am descoperit si niste plante cu frunze rosiatice ca niste fluturi pe cale sa-si ia zborul pe care nu le-am mai intalnit niciodata. Imi pare rau ca nu am cerut si eu un puiut ca sa-l plantez.

 

Facem si un tur rapid in interior care ne place suficient sa-l vizitam si intr-o zi friguroasa. Casa, este de prin anii 1900 si contine mobila care aminteste de vechile sale vremuri.

 

Fata care ne serveste e foarte tinerica si fara experienta, proaspat angajata, dar compenseaza stangacia si lipsa de promptitudine cu multa amabilitate, asa ca trecem peste micile scapari.

Meniul Omra consta in preparate vegetariene si ovolactovegetariene, gatite si raw.

Iata ce am servit noi:

In primul rand, bauturile:

Am comandat bere de ghimbir pentru ca auzisem de ea, dar inca nu gustasem. A fost acidulata, rece si piscatoare precum berea normala, dar cu avantajul ca nu are pic de alcool. Am mai comandat pe urma si in alta parte, dar nici nu s-a comparat cu cea bauta la Omra. Bine ca am cerut reteta si o sa vi-o ofer si voua in curand :)

Au tot felul de fresh-uri combinate de fructe sau legume si nu am rezistat sa comandam unul, tot cu ghimbir daca ne-a placut atat berea. A fost foarte bun si acesta, desi intr-un pahar cam mic totusi si, un alt minus, nu era rece. Fructele ar fi trebuit sa fie tinute mai mult la frigider sau sa se adauge si unu-doua cuburi de gheata, dar, la un pahar mic cu picior, daca mai puneau si gheata, nu mai incapeau decat cateva inghitituri de suc. Deci tot berea de ghimbir ne-a placut cel mai mult. Nu strica de asemenea sa fi fost un pic mai multa. Bauturile nealcoolice erau in jur de 14-16 lei, cam scumpe dupa parerea mea.

Si, desigur, mancarea:

Am comandat si am impartit intre noi ce ni s-a parut ca va fi cel mai apetisant din meniu si, in cea mai mare parte, nu am fost dezamagiti. Am ales doua aperitive, si anume: Tortilla cu legume si sos de iaurt - poza mai jos:

 

 si Ciuperci umplute cu spanac, nuca si smochine, servite cu rucola si sos de tarhon cu smantana:

Preparatele la masa au venit calde si proaspete, se simtea ca au fost preparate pe loc. Tortilla continea betigase de legume cu gust de gratar, iar sosul era divin. Ciupercile aveau o umplutura cremoasa si aromata care se imbina perfect cu aroma lor de gratar. Aperitivele au costat cam 15 lei.

Ca si feluri principale, ne-au facut cu ochiul Friganelele de broccoli cu tapioca, tofu si sos de piper, servite pe pat de cartofi rumeniti aromati,

Ciupercile salbatice pe inel de orez aromat

si Chiftelutele de orez cu salata de mango.

Salata de mango avea susan negru, mai multe sortimente de salata si un sos cremos servit separat, din pacate, para in loc de mango, dar a fost foarte buna si asa. Chiftelutele au fost si ele gustoase. Friganelele de broccoli aveau un sos de merisoare si erau atat de gustoase incat mi-am propus neaparat sa fac si eu acasa.

Deci si felul principal s-a dovedit la fel de reusit ca aperitivele, iar pretul in jur de 17 lei.

Si, ultima proba: desertul. Am comandat Tarta cu fructe

si, pentru ca nici Cheesecake-ul nu era disponibil si nici Fondue-ul de ciocolata, am ales varianta intitulata Chaldeea Creeps

Aceasta s-a dovedit a fi o prajitura dintr-un fel de clatite suprapuse. Tarta ne-a placut, dar nu si prajitura din clatite care era din pacate uscacioasa si cam fada. Probabil fiind facuta mai din vreme, clatitelele absorbisera cea mai mare parte din crema. Deci, daca vreti sa le faceti o vizita, nu va recomand acest desert. Deserturile au costat cam 11 lei daca imi mai amintesc exact. Imi pare rau ca nu am luat bonul; data viitoare il voi pastra.

Ca sa facem o recenzie de final, ne-am indragostit de terasa, am fost destul de multumiti de servire, am adorat aperitivele si felurile principale si singurul minus il acordam pentru unul dintre deserturi, iar preturile in mare parte rezonabile. Cu siguranta vom reveni ca sa mai testam din preparate si, data viitoare, si din ceaiuri, fara a uita de berea de ghimbir :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments