Stiati ca se consuma semintele de pin si ca se gasesc in comert? Daca nu, poate ati auzit de celebrul sos italian de culoare verde numit pesto. Unul din ingredientele sale principale il constituie semintele de pin. De curand, am aflat de la o emisiune a dr-ului Oz ca semintele de pin sunt foarte utile pentru slabit.

M-am documentat mai mult pe net si am descoperit ca semintele de pin au multe alte beneficii. Un lucru foarte important pentru mine este insa faptul ca au un gust excelent – sunt moi, se topesc in gura si sunt putin dulcege. Nu va asteptati sa aiba aroma de conifere sau mentolata pentru ca nu au. Mie imi plac enorm in salate cu branza, dar le mananc si simple. Singura problema e ca mi se par atat de gustoase incat mi-e greu sa ma opresc (si sunt destul de scumpe, cam 20 de lei o punga).

Iata cateva cuvinte despre beneficiile semintelor de pin:

  • Contin acid pinoleic, elementul-minune care ne ajuta sa slabim deoarece ne face sa ne simtim satui mai repede si sa mancam mai putin. Conform unui studiu, femeile care au consumat acid pinoleic au redus consumul de alimente cu 36%! Mie mi se pare o cifra extraordinara.  In plus, aceste nuci micute contin cea mai ridicata cantitate de proteine dintre toate soiurile de nuci si seminte, deci asigura organismului substante nutritive sanatoase, fara a-l priva de proteine. Dr. Oz recomanda cate un paharel mic (ca cel de tuica sau de vodca) inaintea unei mese principale, cea mai bogata.
  • In plus, contin multa vitamina A si luteina care imbunatateste vederea, grasimi sanatoase, mononesaturate, cum ar fi acidul oleic, care scad colesterolul rau, vitamina D care ajuta la intarirea oaselor.
  • Cresc imunitatea deoarece sunt bogate in vitamina C.
  • Prin proteinele si magneziul continut, semintele de pin ne asigura doza de energie necesara atunci cand suntem obositi.
  • Sunt una dintre cele mai bune surse de mangan, dar si vitamine din grupa B care ajuta in actiunea enzimelor antioxidante, astfel incat organismul poate lupta mai bine impotriva infectiilor si a imbolnavirii.

 

Iata si reteta de sos pesto, daca va ganditi sa o incercati:

2 cesti de frunze de busuioc proaspete

O jumatate de ceasca de parmezan ras

O jumatate de ceasca de ulei de masline extravirgin

1/3 ceasca seminte de pin

3 catei de usturoi presati

Sare si piper

Modul de preparare e foarte simplu: Amestecam toate ingredientele impreuna si, cu ajutorul dispozitivului de maruntit de la mixer, sau cu bratul special pentru pasat, transformam totul intr-o pasta aromata. Pastram intr-un borcanel la frigider si consumam cu paste sau pe paine prajita cu rosii tocate.

 

 

Surse:

1. http://www.nutrition-and-you.com/pine-nuts.html

2. http://www.care2.com/greenliving/8-incredible-health-benefits-of-pine-nuts.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments