Gradina de pe balcon
Ce ziceti de niste verdeata proaspata la orice ora din zi (sau noapte)? Eu nici nu concep un castron de bors fara mult leustean deasupra, iar mancarea de cartofi fara patrunjel nu are nici o valoare.
Nu e nevoie decat de o mana de spatiu ca sa cultivi verdeata si nici nu-ti trebuie mare pricepere de gradinar. E drept, cultura noastra de castraveti a fost un esec, rosiile nu prea s-au facut, iar salata a durat 3 luni pana a crescut. Verdeata, insa, nu a avut nici o problema.
Iata ca mostra mai sus ce putem face cu putina rabdare si un vas mai marisor.
Un mix de verdeata la indemana oricand format din salvie, rozmarin, cimbru, oregano, menta si levantica. Menta nu a crescut suficient ca sa se vada in poza, asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant.
Patrunjelul si leusteanul nu prea se impaca din ce am vazut cu alte verdeturi, asa ca le tin in 2 vase separate. Iata si o poza cu patrunjelul nostru voinicel:
Sa nu mai vorbim de faptul ca majoritatea sortimentelor de verdeata/mirodenii au o capacitate antioxidanta foarte mare. Salvia de exemplu ajunge la o extraordinara capacitate pe scala ORAC de 96.150 la suta de grame, ceea ce inseamna ca, si daca mancam o jumatate de lingurita, asiguram organismului nostru arme puternice impotriva oxidarii celulelor si a imbolnavirii. Prin urmare, ce ziceti de o gradinita de verdeturi chiar la voi pe balcon sau, de ce nu?, la geamul de la bucatarie.
Comments
Print article | This entry was posted by admin on 10 octombrie 2013 at 10:04, and is filed under Alimente. Follow any responses to this post through RSS 2.0. You can leave a response or trackback from your own site. |