Nu stiu daca ati incercat vreodata cocktailul numit Mojito. Eu l-am testat si mi-a placut foarte mult – e pe baza de menta, lamaie verde si rom – o combinatie racoritoare care te transporta instantaneu pe o plaja insorita din Jamaica, la umbra unui palmier, cu nesfarsitul ocean de turcoaz in fata ochilor. Aceste bomboane recreeaza foarte bine gustul cocktailului si, chiar daca a venit toamna, chiar daca ne asteapta zile din ce in ce mai racoroase, putem gusta inca aroma verii dintr-un bol plin cu bomboane verzulii.

Iata care sunt ingredientele:

1 ceasca alune caju (eu am folosit cam 300 de grame)

O jumatate de ceasca curmale tocate

O legatura de menta proaspata

Zeama de la o lamaie verde (lime)

Coaja rasa de la 2 lamai verzi

1 lingurita sirop de agave sau dupa gust

Un varf de cutit sare

Fulgi de cocos

 

Cum se prepara:

Prepararea e foarte simpla si foarte rapida. Avem nevoie doar de accesoriul de tocat de la mixer sau de un blender. Am pasat bine mai intai alunele caju pana s-au transformat intr-o pasta. Apoi am adaugat curmalele si le-am pasat impreuna cu alunele.

Am inglobat pe urma frunzele de menta, coaja de lamaie verde, siropul de agave si sarea pana am obtinut o pasta verde cu gust dulce-acrisor-mentolat absolut minunat.

Am lasat pasta la frigider cam jumatate de ora ca sa se intareasca putin dupa care am modelat in palma bilute pe care le-am tavalit apoi prin fulgii de nuca de cocos.

Va recomand sa le pastrati la frigider pentru ca, reci, vor semana si mai bine cu un cocktail racoritor cu multa gheata.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments