Pizza cu blat de dovlecei
Am testat o reteta simpla si rapida gasita pe Pinterest: nu e de fapt o pizza, dar are gust de pizza si asta e ceea ce conteaza
Este vorba de dovlecei taiati in jumatati, acoperiti cu rondele de mozzarella sau felii de cascaval peste care se adauga rondele de rosii. Eu am folosit jumatati de rondele pentru ca rosiile mele erau cam prea mari.
Pe langa dovleceii cu coaja verde deschis, de asta data am gasit la tara si dovlecei cu coaja galbena. Gustul e acelasi, doar culoarea difera, dar a fost o variatie interesanta pe farfurie. Am presarat aranjamentul rezultat cu sare si piper si i-am copt in cuptor pe hartie de copt unsa cu putin ulei de masline ca sa nu se lipeasca. Rezultatul a fost minunat. Am regretat doar ca nu am pus mai multe rosii.
Va recomand sa mai coaceti printre dovlecei si niste rosii cherry. Gustul lor usor acrisor se potriveste perfect cu dulceata dovlecelului si cu cascavalul/mozzarella care se topeste in gura. Ii mai puteti adaug si frunze de busuioc pentru a semana si mai mult cu o pizza margherita.
Comments
Print article | This entry was posted by admin on 12 septembrie 2013 at 12:51, and is filed under Fel principal, Retete. Follow any responses to this post through RSS 2.0. You can leave a response or trackback from your own site. |