Aceasta reteta usoara, dar in acelasi timp foarte hranitoare poate fi consumata rece si e perfecta ca un aperitiv sau ca felul principal al unei mese de vara. E rapid de preparat si rezista cu succes in frigider pentru 2-3 zile.

Iata care sunt ingredientele:

1 borcan cu scoici prefierte

1 kg cartofi

1 salata mica

2-3 cepe verzi

Un sfert de cana de iaurt

1 lingura de mustar

Zeama de la o lamaie

2 linguri ulei de masline

Sare & piper

Cateva fire de patrunjel

Cum se prepara:

Am spalat bine cartofii si i-am pus la fiert cu tot cu coaja. I-am testat infigand in 2-3 cartofi o frigaruie de lemn si, cand s-au inmuiat suficient, i-am luat de pe foc, i-am scurs de apa si i-am pus in apa rece. I-am curatat de coaja care se indeparteaza foarte rapid si usor, i-am taiat cubulete nici prea mari, dar nici foarte mici si i-am pus intr-un bol.

Am preparat un sos din iaurt, mustar (eu am avut unul de Dijon, cu bobite intregi de mustar, dar putem folosi orice fel de mustar), zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Am turnat sosul peste cartofi ca se raceasca de tot si am adaugat ceapa tocata fin, 1 lingura de patrunjel tocat, salata pe care am rupt-o cu mana in bucati apropiate de marimea cuburilor de cartofi si scoicile scurse de suc. Eu am gasit la Mega Image un borcan mic cu scoici minuscule, dar puteti folosi si scoici congelate prefierte sau la borcan de marime normala. Daca le luati congelate, lasati-le sa se decongeleze la temperature camerei si adaugati-le peste cartofii taiati cubulete cat sunt calzi inca.

Am potrivit de sare si piper si am servit cu felii de lamaie, in castronele ornate cu frunze de patrunjel. Salata merge de minune si cu cateva masline negre daca aveti prin casa.

In loc de scoici, putem folosi la aceasta reteta peste afumat sau putem combina scoicile cu peste afumat sau fructe de mare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments