Este vara si nu prea mai avem chef de dulciuri. Mancam in schimb multe fructe, dar o inghetata merge oricand de minune pentru ca este racoritoare, satioasa si, in varianta noastra, nu ingrasa.

Iata care sunt ingredientele:

1 banana

2-3 linguri de iaurt

Un varf de cutit seminte de vanilie

1-2 lingurite pudra de cafea solubila din orz sau cicoare

Bucatele de ciocolata neagra – optional

Cum se prepara:

Nimic mai simplu decat prepararea acestei inghetate: am luat  o banana mare, am decojit-o, am taiat-o rondele si am pus-o la congelator intr-o cutie cu capac pentru cateva ore. Am pasat rondele inghetate de banana cu ajutorul bratului de blenduit de la mixer pana s-au transformat intr-o pasta. Am adaugat cateva linguri de iaurt, vanilia si cafeaua solubila din orz (sau cicoare).

Acest tip de cafea instant sau ness se gaseste la orice plafar si chiar si in supermarketuri. Este ieftina, are acelasi gust ca si ness-ul, iar marele ei atu este ca nu contine cofeina, ceea ce inseamna ca o putem consuma oricand avem chef, chiar si inainte de culcare. In plus, contine fibre care ne ajuta la digestie. Banana e suficient de dulce pentru ca o inghetata din acest fruct sa nu necesite nici un fel de indulcitor adaugat.

Atentie, nu exagerati cu iaurtul sau riscati (cum mi s-a intamplat mie) sa acriti cam prea mult inghetata. Dupa ce amestecati totul, mai puteti baga inghetata din nou la congelator pentru o jumatate de ora dupa care o mai bateti un pic cu mixerul ca sa devina cat mai cremoasa.

Noi nu am mai avut rabdare, asa ca am pus-o imediat in castronele si am decorat-o cu bucatele de ciocolata neagra. Din pacate, aparatul meu foto era descarcat, asa ca o parte din inghetata s-a topit pana am reusit eu sa-i fac o poza. A trebuit sa o apar cu pretul vietii sa nu sfarseasca in vreo burtica inainte de a o fotografia :) Chiar daca usor acrisoara, ne-a placut foarte mult.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments