Salata de vinete rustica
Aceasta este o salata perfecta pentru o zi de relaxare. Cu aromele ei proaspete, de vara, ne face sa ne simtim mai aproape de zilele de vacanta calde, luminoase si cu mai putine ploi care, sa speram, vor veni si pe strada noastra.
Iata si ingredientele:
2 vinete carnoase
1 ceapa de marime medie
2-3 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline extravirgin
1 rosie mare si carnoasa (sau 2 rosii mijlocii)
Cateva fire de patrunjel tocata
Sare & piper
Pentru ornat:
Rondele de ardei gras
Masline negre
Cum se prepara:
Cu ajutorul unui mixer, am batut foarte bine vinetele adaugand treptat ulei de masline pana s-au albit. Am tocat ceapa foarte, foarte fin, dar o puteti da si pe razatoare ca sa simplificati operatiunea si am adaugat-o peste pasta de vinete impreuna cu cateii de usturoi trecuti prin presa de usturoi. Am curatat rosiile de seminte si le-am taiat in cubulete mici si carnoase. Am potrivit de sare si piper si am adaugat patrunjelul tocat marunt.
Am decorat cu rondele de ardei gras si cu masline. Va sfatuiesc sa nu sariti peste aceasta parte deoarece este foarte importanta pentru gustul final al salatei. Acesta e o combinatie perfecta rezultata din carnea crocanta si usor acrisoara a ardeiului gras, pulpa sarata si uleioasa a maslinelor, vinetele dulcege si notele iuti date de ceapa si usturoi, la care se adauga prospetimea rosiilor.
Gustul verii in farfurie sau asa mi s-a parut mie
Comments
Print article | This entry was posted by admin on 4 iunie 2013 at 8:31, and is filed under Aperitive, Postari recente, Retete. Follow any responses to this post through RSS 2.0. You can leave a response or trackback from your own site. |
about 11 years ago
buna,
din aceasta salata de vinete lipsesc la ingrediente tocmai vinetele. cate anume ai folosit?
multumesc
ana
about 11 years ago
ai dreptate, ana, nu stiu cum mi-a scapat. modific acum si in textul de mai sus. am folosit 2 vinete. sper sa-ti placa salata. spor la bucatarit, ruxandra