Pentru ca toata familia avea ieri chef de ceva dulce, m-am pus pe treaba si am facut niste fursecuri ultrarapide si tare gustoase cu fulgi de ovaz. Sunt faine calde, aproape ca ne-am fript limbile mancandu-le, mai ales ca miroseau atat de bine, dar ne-au placut si acum dimineata cand au devenit mai crocante.

Fulgii de ovaz sunt o forma foarte practica de a introduce aceasta cereala in alimentatie. Ovazul integral are cea mai mare cantitate de fibre solubile dintre toate cerealele. Prin continutul unor fibre solubile numite betaglucani care stimuleaza secretia de bila, dar si antioxidanti, ovazul ajuta la scaderea colesterolului. Efectul este cu atat mai semnificativ, cu cat este consumat zilnic. Studiile arata ca el contribuie si la prevenirea cancerului de colon, dar si a altor tipuri de cancer ale traiectului digestiv.

Poate ca nu va vine sa credeti, dar ovazul functioneaza mai bine decat o cana de ceai de tei sau multe alte remedii traditionale atunci cand avem probleme cu somnul sau suntem tensionati. Se recomanda si in cazul copiilor pentru a-i ajuta adoarma mai usor. Ovazul contine melatonina si carbohidrati complecsi care stimuleaza organismul sa produca mai mult triptofan, ceea ce stimuleaza somnul. In ovaz se gaseste si vitamina B6 care creste si productia de serotonina.  Consumul regulat de ovaz se pare ca ajuta corpul sa faca fata mai bine stresului de zi cu zi. Prin urmare, ar trebui sa luam in calcul ovazul nu doar ca o varianta pentru micul dejun, dar si ca o gustare de seara.

Fursecurile acestea sunt o solutie buna pentru a manca fulgi de ovaz la orice ora dorim.

Iata si ingredientele:

1 cana fulgi de ovaz

1 cana faina integrala

1 pumn de stafide

1 pumn de goji – optional

¼ lingurita seminte de vanilie

½ lingurita scortisoara

Cateva linguri de sirop de agave

Cateva linguri de unt de cocos

Un varf de cutit sare

Cum se prepara:

Nimic mai simplu decat prepararea acestor fursecuri: pur si simplu am rasturnat toate ingredientele intr-un bol si le-am framantat bine cu mana. Am adaugat unt de cocos pana cand aluatul a devenit suficient de maleabil ca sa se lase modelat in forma unor chiftelute pe care le-am presat si le-am pus in tava cuptorului pe o foaie de copt unsa cu putin unt de cocos.

Despre untul de cocos am mai vorbit: ne ajuta sa slabim, are acea aroma minunata a nucii de cocos si, pentru ca are punctul de fum ridicat, poate fi folosit la gatit fara a fi nociv pentru sanatatea noastra. Va recomand prin urmare cu caldura untul de cocos pentru prepararea dulciurilor.

Am tinut fursecurile la cuptor cam 10-15 minute si desertul a fost gata. Iar ca bonus, mainile mele s-au hidratat de minune de la untul de cocos :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments