Ieri am facut clatite, dar unele putin mai deosebite. Clatitele mele au fost rosu-roz inchis – sau fuchsia pentru expertii in culori (eu nu ma numar printre ei, dar am verificat numele nuantei pe net special pentru voiJ) Gustul e acelasi, culoarea insa chiar face diferenta. In loc de niste clatite palide si trase la fata, acestea ale noastre s-au rumenit in obrajori si s-au inveselit. Toata lumea a vrut sa guste din clatitele cele rosioare.

Pentru ca  am descoperit cat de simplu se pot colora dulciurile cu coloranti naturali din legume si fructe, m-am tot jucat zilele astea ca un copil cu creioanele de colorat cu alimentele in culori.

Aluatul de clatite folosit de mine este facut dintr-un amestec de faina de hrisca si foarte putina faina integrala, dar puteti colora orice aluat de clatite. Este foarte simplu. Nu aveti nevoie decat de un storcator si de niste niste legume. Pentru a obtine culoarea rosie, va trebuie sfecla rosie, pentru verde, spanac, pentru portocaliu, suc de morcov. Ati vazut ce usor e sa te patezi cand cureti sfecla rosie, cruda sau coapta. Tocmai pentru ca are o capacitate de colorare foarte mare, doar un sfert de sfecla mica fost suficient pentru a obtine aceasta culoare atat de intensa.

Reteta de aluat folosita de mine este cea de mai jos si o regasiti intr-o postare mai veche a mea despre clatite umplute cu un amestec gen pizza:

200 g faina de hrisca

90 g faina de grau integrala

1 ou* – pentru inlocuitor de post, vedeti nota mea de mai jos

1/2 litru de lapte de cereale

1 varf de cutit sare

* Pentru ca suntem in post, in loc de ou am folosit 1 lingura de seminte de in macinate si inmuiate in 3 linguri de apa fierbinte si 2 linguri de ulei de masline. Recunosc insa ca trebuit sa apelez destul de des la paleta de lemn ca sa le desprind de tigaie, pe cand cele cu ou au iesit perfecte.

Am batut amestecul cu telul si am adaugat sucul de sfecla rosie (cam 3 linguri). Mai adaugati lapte sau faina pana vi se pare ca aluatul e suficient de gros, dar totusi curge. Puneti suficient ulei in tigaie ca sa nu se lipeasca daca le preparati fara ou. Cand puneti ou in aluat, sunt suficiente doar cateva picaturi de ulei cat sa ungeti tigaia.

Le-am umplut o parte cu gem de capsuni, si o parte cu gem de zmeura si le-am servit fierbinti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments