Rulouri la cuptor cu sardine
De Bunavestire se mananca peste, asa ca va propun un preparat rapid si de efect: rulouri cu sardine. Sardina este un peste local, traieste in Marea Neagra, asa ca e foarte probabil ca cea pe care o veti gasi in supermarketuri la raionul de peste proaspat sa fie cu adevarat proaspata.
Alaturi de somon, pastrav, macrou sau ton, sardina face parte din categoria pestilor grasi, cu continut foarte ridicat de omega 3. Acizii grasi omega 3 nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra deoarece ne mentin inima si creierul sanatoase. In plus, sardina se claseaza in randul pestilor care sunt mai putin afectati de poluare, prezentand un risc minim de contaminare cu mercur. Mai multe detalii despre ce pesti ar trebui sa consumam, in ce cantitati si ce specii ar fi mai bine sa le evitam gasiti aici: Pestii cu continut maxim de omega 3.
Sardina e un peste foarte usor de curatat, dar trebuie tratat cu delicatete pentru ca are carnea moale si foarte friabila. Prima data cand am cumparat sardine, m-am temut ca sunt stricate pentru ca mi se parea ca se rup prea usor. Apoi m-am obisnuit cu faptul ca sunt atat de delicate. Un avantaj il constituie faptul ca le putem transforma in 2 timpi si 3 miscari in fileuri de peste, perfecte de exemplu pentru reteta de astazi.
Inainte de a le rula, am tinut pestele la marinat in zeama de lamaie, o lingura de sos de soia, oregano uscat, sare si piper.
Ingredientele necesare pentru a le umple sunt in functie de preferinta voastra sau de ce aveti prin casa. Eu am folosit masline verzi umplute cu ardei, betigase de branza feta, ardei gras si ceapa verde, dar merg la fel de bine masline negre, rosii cherry etc. Am fixat fiecare rulou cu cate o scobitoare. Trebuie sa aveti grija sa nu rupeti carnea de peste cand infigeti scobitoarea. In final, le-am pus la cuptor pe hartie de copt unsa cu foarte putin ulei de masline.
Din pacate, nu am poze cu preparatul decat de tipul “inainte” pentru ca “dupa” nu am mai apucat sa le mai pozez. Mi se descarcase aparatul si, pana s-a incarcat cat de cat bateria, nu am mai avut la ce sa mai fac fotografii J
Noi le-am servit cu piure si salata si am turnat deasupra un sos din ulei de masline, lamaie si patrunjel tocat foarte fin.
Comments
Print article | This entry was posted by admin on 25 martie 2013 at 13:49, and is filed under Fel principal, Retete, Viata sanatoasa. Follow any responses to this post through RSS 2.0. You can leave a response or trackback from your own site. |