Aceasta salata se poate prepara cu cuscus (couscous in engleza sau franceza) sau bulgur. Cuscusul este un tip de pasta foarte marunt, facuta din faina de grau dur sau faina de mei. Bulgurul se obtine din boabe de grau macinate mare.  Modul de preparare este acelasi: pe abur sau prin inmuiere cu apa calda. Pot fi folosite ca garnitura in special la mancarurile cu sos sau in salate.

Iata cum arata cuscusul inainte si dupa inmuiere:

 

Ce imi place mie la salata tabouleh este ca se poate prepara foarte repede si usor si este foarte sanatoasa. In plus, nu isi schimba gustul asa ca nu e nevoie sa o mananci pe toata in ziua in care o faci. De obicei, noi consumam salata asta in 2-3 zile si devine si mai gustoasa cu trecerea timpului.

Cel mai simplu mod de prepare pentru cuscus sau bulgur este urmatorul:

1 ceasca cuscus (bulgur)

1 ceasca apa fierbinte

1/2 lingurita sare

Am turnat apa fierbinte peste cuscus si l-am lasat 15 minute la inmuiat (se poate lasa si 5 minute daca va grabiti). Din cand in cand, l-am amestecat cu o furculita ca sa se separe bobitele si sa se “pufeze” dupa cum zice mama. Bobitele sunt mai mici decat orezul, dar incep sa se umfle imediat in pene si sa se infoaie cand le stropiti cu apa calda. In reteta originara, se pune mai putin cuscus (cam jumatate de cana), astfel incat in salata este mai mult patrunjel decat cuscus, dar eu folosesc acest fel de mancare pe post de fel principal, asa ca prefer sa fie mai satioasa.

Iata si ingredientele pentru salata tabouleh:

1-2 legaturi patrunjel

2 linguri menta verde tocata

1/4 ceasca zeama de lamaie (sucul de la aproximativ 2 lamai)

1/4 ceasca ulei de masline extravirgin (cam 100 ml)

1 ceapa nici prea mare, nici prea mica

2 rosii coapte

1 castravete

sare si piper

Cum se prepara salata:

In timp ce cuscusul se “pufa”, am tocat marunt patrunjelul si menta si apoi ceapa si castravetele in cubulete foarte mici. Va recomand sa folositi ceapa rosie sau verde pentru ca este mai putin iute. Am tocat si rosiile cubulete maruntele. Am turnat uleiul si sucul de lamaie peste cuscus, am amestecat si apoi am adaugat legumele si verdeturile tocate. Am potrivit de sare si piper si asta a fost tot.

In 15 minute aveti o salata excelenta si sanatoasa cu continut maxim de vitamina C (Stiati ca doar o lingurita de patrunjel contine la fel de multa vitamina C ca o lamaie?), potasiu din cuscus, omega 3 si 6 din uleiul de masline. Deci exista si fast food sanatos:)

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments