Aceasta e o reteta pe care noi o preparam aproape saptamanal, atat de mult ne place. Contine avocado care este un fruct absolut delicios, cu o minunata textura cremoasa.

Gustul sau imi aminteste de cel de nuca atunci cand miezul lichid amar si lipicios din interiorul nucii verzi se intrupeaza miraculos in samburele de nuca ce se lasa dezgolit cu usurinta, fara falsa pudoare, aratandu-se lumii in toata nevinovatia albetei sale.  Stiu ca m-am indepartat de la subiect, dar iubesc avocado la fel de mult ca miezul de nuca proaspata din toamnele imbelsugate, asa ca mi-e greu sa-mi infranez entuziasmul :)

Avocado ar trebui sa faca parte din alimentatia noastra saptamanala pentru ca, pe langa gustul sau placut, are niste calitati deosebite. Avocado e sursa foarte buna de luteina, un antioxidant faimos pentru ca ne protejeaza vederea. Mai contine si zeaxantina, alfa- si betacaroten si vitamina E. Deoarece sunt liposolubili, adica au nevoie de grasimi pentru a fi absorbiti de corpul nostru, avocado, prin continutul de acid oleic (deci grasimi sanatoase), ne asigura si o absortie eficienta a acestor antioxidanti. Acidul oleic scade colesterolul “rau” din organism, deci mancam grasimi, dare le ne fac bine.

Acest fruct contine si fibre, asa ca ne ajuta sa ne simtim satui si sa nu mancam in exces.

Avocado contine acid folic, bun pentru gravidute si pentru fat. Acidul folic reduce si riscul de infarct.

Si iata si reteta mea foarte simpla de guacamole:

2 avocado

1 rosie

1 ardei iute proaspat sau uscat

1 ceapa mica

2-3 catei de usturoi

Suc de lamaie

Sare si piper

Cum se prepara:

Am ales o ceapa rosie pentru ca e mai putin iute. Am tocat ceapa fin si de asemenea si usturoiul, dar se poate si strivi cu presa de usturoi.  Am tocat ardeiul iute si am aruncat mare parte din seminte. Am bagat rosia pentru 1 minut in apa clocotita ca sa o pot decoji usor. Am tocat-o cubulete mici.

Am taiat avocado in jumatate si am scos miezul cu o lingurita. L-am stropit imediat cu suc de lamaie pentru ca oxideaza foarte rapid in contact cu aerul si se innegreste. L-am strivit cu o furculita pentru ca in reteta originala mexicana nu este complet pasat si mie mi se pare mai gustos cand raman si bucatele intregi prin el. Am adaugat celelalte ingrediente: rosia, ceapa, usturoiul si ardeiul. Am potrivit de sare, lamaie si piper.

Timp de preparare: doar 5 minute:) O reteta perfecta pentru seri cand nu ai timp de gatit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments