Clatite cu faina de hrisca – mini pizza
Am cumparat faina de hrisca pentru ca am citit numai lucruri bune despre hrisca si am fost curioasa sa o testez. Am cautat pe net retete cu faina de hrisca si am dat peste o reteta traditionala de clatite frantuzesti sarate pe care le-am umplut cu un amestec cu ciuperci, astfel incat au iesit niste clatite-pizza:). Sunt sigura insa ca sunt la fel de bune si dulci.
Hrisca este o sursa excelenta de proteine vegetale usor de digerat si contine toti cei opt aminoacizi esentiali. Are de asemenea un continut ridicat de fibre care ne ajuta sa slabim. Faina de hrisca nu contine gluten si nu creste glicemia asa cum o face faina alba. E bine sa substituim de cate ori avem ocazia faina alba si chiar si cea integrala, macar partial cu faina din alte cereale, de preferat fara gluten.
Iata care sunt ingredientele pentru clatite:
200 g faina de hrisca
90 g faina de grau integrala
1 ou
1/2 litru de lapte de cereale
1 varf de cutit sare
Umplutura:
Ciuperci
Ardei gras
Ceapa
Mozarella
Masline
Sare si piper
Cum se prepara:
Am batut amestecul cu telul. Am mai adaugat putin lapte pentru ca mi s-a parut cam gros pana a ajuns la consistenta unei smantani lichide.
Am taiat ciupercile feliute. Am avut marele noroc sa gasesc niste minunate ciuperci pleurotus king (se mai numesc si pastrav de copac) foarte carnoase, dar puteti folosi orice tip de ciuperci. Ciupercile sunt niste legume foarte sanatoase care pot inlocui cu mult succes carnea in multe retete. Toate soiurile de ciuperci au proprietati anticancerigene si contin vitamina D, o vitamina foarte greu de obtinut din alimentatie. Am pus legumele la inabusit intr-o oala mica de ceramica cu capac impreuna cu o cateva picaturi de ulei, sare si piper.
Am prajit clatitele in tigaia unsa cu cateva picaturi de ulei de masline. Eu nu am reusit niciodata sa le arunc in aer ca sa le intorc pe cealalta parte. Mai exact, de fiecare data cand le aruncam in aer, ajungeau jumatate in tigaie si jumatate pe jos. Deci continui sa le intorc cu paleta de lemn dupa ani de preparat
Am umplut fiecare clatita cu legume inabusite, feliute de masline si betigase de branza. Alegeti un tip de branza care se topeste in clatita calda, de tipul mozarellei. Au iesit un fel de minipizze excelente calde. Cele care nu au mai incaput in burticile noastre, le-am depozitat la frigider intr-o punga de hartie acoperita cu o punga de plastic. Se pot pastra cateva zile astfel. Pot fi reincalzite la cuptor si vor avea acelasi gust ca atunci cand le-ati facut.

Comments
Print article | This entry was posted by admin on 22 februarie 2013 at 9:32, and is filed under Fel principal, Retete. Follow any responses to this post through RSS 2.0. You can leave a response or trackback from your own site. |