Tatal meu adora patratelele de ciocolata umplute cu crema de menta After Eight. Pentru ca mi-am facut cont pe site-ul www.pinterest.com care are cele  mai minunate poze, printre care si cu mancaruri, inclusiv raw vegane, si am gasit o minunatie de tort cu menta proaspata si ciocolata, am decis sa caut menta proaspata pentru ca, din pacate, menta plantata de mine in ghiveci s-a uscat in iarna asta. Spre norocul meu, am gasit in Billa frunze de menta proaspata, asa ca ieri am facut tortul.

Nu m-am asteptat sa iasa atat de bun. Gustam din crema si nu-mi venea sa ma mai opresc. Aproape cel mai bun tort facut de mine pana acum. Am bagat tortul la congelator ca sa se raceasca mai repede si, imediat cum am terminat de facut poze, mi-am si taiat o felie. Era inca inghetat, dar minunat de cremos. Il puteti manca pe post de prajitura sau inghetata pentru ca e la fel de bunJ: ciocolata care se topeste in gura intr-o explozie racoritoare de menta. Papilele mele gustative erau sa lesine de incantare.

 

Iata si ingredientele magice:

Blat cu gust de ciocolata neagra

½ ceasca (150 g) migdale

3 linguri pudra de roscove

3 linguri unt de cocos

6-7 curmale

O jumatate de lingurita de seminte de vanilie

Un sfert de ceasca fistic

Cum se prepara:

Am tinut migdalele la inmuiat cam o ora. Le-am pasat cu blenderul, dupa care am adaugat curmalele si am pasat amestecul din nou. Am pus si pudra de roscove, untul de cocos si vanilia si le-am mai luat la o runda de blenduit, pana au ametit de tot. Pudra de roscove are culoarea cafenie deschisa, dar cand e amestecata cu ceva umed, imediat se inchide la culoare si, cu cat pui mai multa, cu atat incepe sa semene din ce in ce mai mult cu ciocolata. 3 linguri de pudra de roscove au transformat amestecul meu intr-un crema groasa de ciocolata neagra.

Am uns cu unt de cocos fundul unei forme de tort detasabile (si peretii), am presat pasta parfumata cu vanilie si indulcita cu curmale pana s-a intrupat intr-un miraculos blat de ciocolata neagra peste care am presarat bucati de fistic tocat cu cutitul nici prea mare, nici prea mic si le-am presat peste blat, ca niste germeni care se pregatesc sa scoata capetele la lumina din pamantul reavan. Si ce putea fi mai potrivit peste acest acest blat, decat o crema verzulie cu aroma vie de izma salbatica de padure?

Crema menta racoritoare ca o ploaie de vara

2 cani (cam 300 de grame) de alune caju

1 pachet de frunze de menta

O jumatate de pahar de lapte de cereale (eu am folosit lapte de ovaz)

Sirop de agave dupa gust

O jumatate de lingurita seminte de vanilie

3 picaturi ulei esential de menta – optional

Fistic tocat pentru decorat

Cum se prepara:

Am spalat frunzele de menta si le-am rupt de pe codite pe care le-am aruncat. Menta am gasit-o la Billa, la raionul unde au verdeturi proaspete. Am tinut alunele caju la inmuiat cam o ora, doua. Le-am pasat in blender impreuna cu laptele de cereale. Am adaugat sirop de agave pana mi s-a parut suficient de dulce (cam 3 linguri) si am pus doar jumatate din frunzele de menta de teama sa nu fie gustul prea mentolat, insa nu era, asa ca am aruncat toate frunzele in crema de caju. Speram sa devina mai verde de atat, dar probabil ca ar fi trebuit sa pun doua caserole de frunze ca sa se inverzeasca de invidie crema mea de caju ca a devenit crema de menta :)

Am turnat cu linguroiul de lemn amestecul peste blat. A iesit cam gros si poate ca ar fi trebuit sa adaug mai mult lapte de ovaz, dar nu am indraznit pentru ca e prima oara cand nu adaug la crema nici pudra de ingrosat din roscove, nici gelatina din agar agar. Am turnat si 3 picaturi de ulei esential de menta pentru ca aveam in casa, dar nu e obligatoriu pentru ca se aromeaza din plin si de la frunzele de menta. Am lasat tortul la congelator peste noapte pentru ca era cam prea tarziu ca sa-l mai ferchezuiesc la ora aceea. Dimineata, l-am desprins cu o paleta de lemn, l-am aranjat pe un platou si l-am decorat cu bucati de fistic si resturile ramase in forma de tort din blatul de ciocolata – o poienita de izma salbatica ascunsa intr-o padure intunecata.

Cum am terminat de facut pozele, ne-am si pus in farfurii sa gustam din tort, chiar daca era inca inghetat. Nu pot sa descriu in cuvinte cat de bun a fost: ca un biscuite din ciocolata dulce-amaruie acoperit cu o lingura cremoasa si racoritoare de inghetata din menta. De mential! :)

Pentru ca totusi afara e inca frig si nu vrem sa racim, nu l-am mai bagat la congelator si am mancat restul sub forma de tort. Ne-am promis insa ca acesta va fi prima inghetata pe care o vom servi in vara asta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments