Aceasta budinca ne-a placut foarte mult, mai ales pentru ca a combinat gustul dulce-amarui de roscove cu cel dulce-acrisor de fructe de padure. E de fapt o combinatie de doua budinci asezate in straturi si se pot face si separat, in functie de preferinta fiecaruia :) Mie mi-au placut amandoua, sunt bune de te lingi pe degete (sau degetele pentru ca sunt minunate si pentru copii). Mai multe despre extraordinarele seminte de chia – atat de mici, dar atat de sanatoase aici:

Iata ingredientele magice:

Budinca pentru cioco-pofticiosi:

Un sfert de ceasca seminte de chia

1 ceasca de lapte de cereale (migdale, orez etc.)

3 linguri pudra de roscove

3 lingurite miere sau sirop de agave (sau, si mai sanatos, ½-1 lingurita pudra de stevie)

½  lingurita seminte de vanilie

Un varf de cutit sare

Cum se prepara:

Se amesteca toate ingredientele cu blenderul sau mixerul si se pune intr-un borcan la frigider timp de o ora. In cazul in care cioco-pofticiosii sunt prea pofticiosi,  va recomand sa puneti budinca seara tarziu la frigider si sa o lasati sa faca nani acolo toata noaptea. La noi acasa, aproape s-a terminat inainte sa ajung sa fac poze cu budinca, asa ca de-abia am reusit sa mai adun cateva linguri de pe fundul borcanului pentru sedinta foto :)

Budinca magica sangele-voinicului:

1 ceasca de capsuni (eu am avut congelate)

O jumatate de ceasca mure (tot congelate)

1 sfert de ceasca apa cu suc de lamaie

2 curmale

4 linguri seminte de chia

Cum se prepara:

Am pasat fructele cu blenderul dupa care am adaugat semintele de chia si le-am mai pasat un pic. Initial am pus 2 linguri si jumatate de chia, dar chiar si dupa ce am tinut amestecul la frigider cateva ore, tot nu s-a ingrosat la fel de mult ca budinca de roscove, asa ca am mai adaugat 1 lingura si jumatate. In final, tot a iesit mai moale decat cealalta, dar la fel de buna. Minunatia asta contine toti antioxidantii din fructele de padure, dar si calciul, omega 3, magneziu si restul bunatatilor din chia si are o culoare fantastica.

Am asezat apoi cate un strat de cioco-budinca (din cat mai ramasese) si cate un strat de fructo-budinca in pahare cu picior, decorate cu cateva bobite de rodie, de fason.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments