A venit gerul si exista un mare risc sa ne imbolnavim fie pentru ca iesim de la caldura in frig fara sa ne incotosmanam suficient, fie pentru ca stam in curent sau intram in contact cu cineva bolnav.

 

Nu e o idee buna sa autoadministram de la primele semne medicamente, mai ales antibiotice decat la recomandarea medicului, in cazul in care acesta constata ca exista si o infectie. In caz contrar, antibioticele nu numai ca nu au nici un efect asupra virusurilor, dar pot duce la scaderea imunitatii organismului. Virusurile care provoaca racelile si majoritatea afectiunilor respiratorii, sunt imune la antibiotice, asa ca zadarnic le inghitim ca pe o solutie sigura si salvatoare. Ele nu scad febra, asa cum se crede. Nu scad decat imunitatea!

 

De prima necesitate in trusa de protectie atat pentru a preveni, cat si pentru a trata o eventuala raceala sau gripa sunt urmatoarele:

  • Spray nazal cu apa de mare

Agentii patogeni patrund in organism prin intermediul nasului si al gurii si ataca organismul. Reactia de aparare a acestuia poate conduce la raceala sau gripa. Riscul de imbolnavire e mai mare daca avem narile uscate, asa ca e important sa ne asiguram ca sunt umezite folosind un spray cu apa de mare care, datorita sarii, asigura si o protectie sporita pentru plamani.

  • Miere cu propolis

Mierea din flori de munte care este mai inchisa la culoare contine mai multi antioxidanti si enzime care intaresc imunitatea organismului. Propolisul este un puternic antibiotic, antiviral si antiinflamator. Pentru intarirea imunitatii, se recomanda o lingurita de tinctura de propolis amestecata cu 2 linguri de miere si consumata de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Pentru calmarea durerilor de gat si a tusei se poate cosuma cate putin din acest amestec pe tot parcursul zilei.

  • Vitamina D3 lichida

Conform unor studii recente, vitamina D3 ajuta la combaterea gripei. Vitamina D3 este vitamina produsa in organism atunci cand stam la soare, astfel incat cantitatea disponibila in organism in timpul iernii scade semnificativ. Se recomanda administrarea zilnica a 1000 – 2000 UI in timpul perioadei de iarna, din decembrie pana in la sfarsitul lui februarie. Eu am gasit vitamina D3 lichida in farmacie care este extrem de simplu de administrat deoarece 2 picaturi echivaleaza cu 1000 UI si pot fi adaugate intr-un pahar de apa. Cu doar 2 picaturi pe zi ne putem proteja de gripa!

  • Tablete masticabile cu catina sau macese

Desi credem ca pastilele cu mentol ajuta la calmarea durerilor in gat, acestea ofera doar o usurare temporara a durerii, dar in realitate fac mai mult rau decat bine. Mentolul dizolva mucusul protector din gat ceea ce conduce la o iritare si mai puternica a acestuia. Catina contine acid gama-linoleic care calmeaza inflamatia si are un efect calmant. Macesele contin acid linoleic cu eficacitate similara. In plus, contin si o cantitate mare de vitamina C si bioflavonoizi care intaresc imunitatea. Tablete masticabile sau siropuri cu catina sau macese se gasesc in magazinele naturiste, dar si in farmacii.

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments