Din seria cadouri gustoase si sanatoase pentru cei dragi de sarbatori, iata ce am pregatit eu asta-noapte (de fapt, ce a pregatit Mos Nicolae ca sa ne lase in ghetute de dimineata): bomboane la fel de gustoase ca si cele Rafaello, dar mult, mult mai sanatoase.

Sunt foarte simplu de facut. Chiar si cei mici se pot distra facand bilute si tavalindu-le prin fulgii de cocos. Aceste bomboane contin unt de cocos, un ingredient cu multe beneficii pentru sanatate.

 

 Ingrediente:

200 g alune caju crude

50 g fulgi de cocos

30 g unt de cocos

1 varf de sare

20 de alune sau migdale crude (optional)

5 linguri de sirop de agave, miere sau alt indulcitor natural

 

Mod de preparare:

Se lasa alunele caju la inmuiat in apa timp de minim o ora. Se scurg si se introduc in robotul de bucatarie. Se paseaza bine. Se adauga fulgii de cocos si se mai paseaza cateva zeci de secunde. Se transfera amestecul intr-un bol si se adauga untul de cocos, sarea si siropul de agave. Se ia o aluna sau o migdala si se acopera cu pasta de alune caju (eu am pus cam o lingurita cu varf de pasta). Se freaca intre palme pana capata forma unei bilute si apoi se tavaleste prin fulgii de cocos ras. E chiar atat de simplu!

In plus, veti beneficia si de o exfoliere si hidratare excelenta a mainilor prin combinatia de fulgi de cocos si pasta cu unt de cocos – exact ca la un spa de lux :) .

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments