Bomboane “bulgarasi de cocos”
Din seria cadouri gustoase si sanatoase pentru cei dragi de sarbatori, iata ce am pregatit eu asta-noapte (de fapt, ce a pregatit Mos Nicolae ca sa ne lase in ghetute de dimineata): bomboane la fel de gustoase ca si cele Rafaello, dar mult, mult mai sanatoase.
Sunt foarte simplu de facut. Chiar si cei mici se pot distra facand bilute si tavalindu-le prin fulgii de cocos. Aceste bomboane contin unt de cocos, un ingredient cu multe beneficii pentru sanatate.
Ingrediente:
200 g alune caju crude
50 g fulgi de cocos
30 g unt de cocos
1 varf de sare
20 de alune sau migdale crude (optional)
5 linguri de sirop de agave, miere sau alt indulcitor natural
Mod de preparare:
Se lasa alunele caju la inmuiat in apa timp de minim o ora. Se scurg si se introduc in robotul de bucatarie. Se paseaza bine. Se adauga fulgii de cocos si se mai paseaza cateva zeci de secunde. Se transfera amestecul intr-un bol si se adauga untul de cocos, sarea si siropul de agave. Se ia o aluna sau o migdala si se acopera cu pasta de alune caju (eu am pus cam o lingurita cu varf de pasta). Se freaca intre palme pana capata forma unei bilute si apoi se tavaleste prin fulgii de cocos ras. E chiar atat de simplu!
In plus, veti beneficia si de o exfoliere si hidratare excelenta a mainilor prin combinatia de fulgi de cocos si pasta cu unt de cocos – exact ca la un spa de lux .

Comments
Print article | This entry was posted by admin on 6 decembrie 2012 at 16:24, and is filed under Deserturi, Retete. Follow any responses to this post through RSS 2.0. You can leave a response or trackback from your own site. |