Va propun o reteta de muraturi cu continut maxim de probiotice, excelenta pentru intarirea imunitatii pentru iarna si reglarea digestiei:

Ingrediente:
1 varza proaspata curatata de foile exterioare si tocata fin sau data pe razatoare
3 morcovi de marime medie dati pe razatoare
1 lingura ghimbir curatat de coaja si ras
2 catei de usturoi tocati
seminte de marar (optional)
3 linguri de sare de muraturi
1 lingura de sare grunjoasa de muraturi dizolvata intr-o cana apa fiarta si racita

 

Mod de preparare:
Amestecam varza tocata cu morcovii si ghimbirul, intr-un bol. Presaram deasupra usturoiul, semintele de marar si sarea. Framantam cu mainile timp de 5-10 minute pana la fundul bolului se aduna suficient suc. Transferam amestecul intr-un borcan de sticla si presam bine, astfel incat sa nu ramana goluri de aer. Completam cu apa cu sare pana se acopera tot amestecul cu lichid. Punem deasupra o greutate (eu am folosit un pahar de sticla) astfel incat legumele tocate sa nu intre in contact cu aerul. Inchidem borcanul si o data la doua zile suflam cu ajutorul unui tub de plastic (sau un pai mai rezistent) pentru a vantura varza. In doua saptamani, varza este murata si poate fi consumata. Daca ne grabim, putem lasa borcanul neinchis, acoperit doar cu un prosop de bucatarie (in acest caz, e bine sa asezi borcanul pe o farfurie pentru ca lichidul poate da pe dinafara in timpul fermentarii) si varza va fi gata de consum intr-o saptamana. In continuare, o putem depozita in frigider.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments