Tort raw vegan de ciocolata si portocale cu crema de alune caju
M-am tinut de cuvant si am experimentat prima mea reteta raw vegan, o prajitura pe baza de alune caju care a avut un mare succes in familie, asa ca am promis sa repet experienta si sa mai incerc si alte retete de dulciuri care nu necesita coacere, mai ales acum cand este atat de cald. In plus modul de preparare este foarte simplu si rapid, dar veti avea nevoie de un robot de bucatarie pentru a macina alunele si fructele uscate.
Va impartasesc si voua reteta acestui tort delicios in 3 straturi preparat fara foc, din ingrediente crude si vegan.
Ingrediente:
Blat:
150 g migdale
10-12 smochine uscate
1-2 linguri unt de cocos
Crema ciocolata:
200 g alune caju
4 linguri pudra de cacao (sau de roscove)
1/4 lingurita pudra de vanilie (sau semintele de la un sfert de pastaie de vanilie)
3 linguri miere, sirop de agave sau alt indulcitor natural
3/4 cana apa plata
Crema portocale:
200 g alune caju
sucul si pulpa de la 2 portocale
1-2 linguri de miere
2 linguri de mac
Pudra de cacao sau de roscove pentru decor
Mod de preparare:
Blat:
Smochinele se hidrateaza lasandu-se la inmuiat cateva ore. Migdalele impreuna cu smochinele se macina la robotul de bucatarie si apoi se mixeaza cu unt de cocos. Se tapeteaza o forma de tort cu aceasta compozitie care se netezeste cu o spatula.
Crema de ciocolata:
Alunele caju se lasa la inmuiat cu cateva ore inainte de preparare. Se mixeaza in blender pentru cateva minute pana cand amestecul este foarte bine omogenizat si arata ca o pasta densa. Se adauga cacao sau, dupa preferinta pudra de roscove, miere, pudra de vanilie. Se mai mixeaza cateva secunde crema si se toarna peste blat in forma de tort.
Crema de portocale:
Nucile caju inmuiate in prealabil se mixeaza in blender impreuna cu sucul si pulpa de portocale. In functie de cat de dulci sunt portocalele, se adauga miere dupa gust. Se amesteca cu macul si se toarna cu grija peste stratul de crema de ciocolata.
Se decoreaza cu pudra de cacao si cu migdale. Eu am adaugat si cateva capsuni pentru o nota de culoare.
Tortul se lasa la congelator cateva ore ca sa se intareasca, dupa care se desprinde partea laterala a formei de tort si se serveste.
NOTA:
Aproape toate ingredientele le puteti gasi in magazinul Biolandia, de unde le-am luat desigur si eu:
• migdale: http://www.biolandia.ro/migdale-natur-bio-100-g.html
• smochine uscate: http://www.biolandia.ro/smochine-uscate-bio-200-g.html
• unt de cocos: http://www.biolandia.ro/unt-de-cocos-virgin-bio-200-g.html
• caju: http://www.biolandia.ro/caju-bio-150-g.html
• cacao: http://www.biolandia.ro/cacao-pudra-bio-250-g.html
• pudra de roscove: http://www.biolandia.ro/pudra-de-roscove-bio-200-g.html
• pudra de vanilie: http://www.biolandia.ro/vanilie-pudra-bio-15-g.html
• miere: http://www.biolandia.ro/miere-poliflora-de-munte-bio-500-g.html
• seminte mac: http://www.biolandia.ro/seminte-de-mac-bio-100-g.html

Comments
Print article | This entry was posted by admin on 16 iunie 2012 at 15:39, and is filed under Deserturi, Retete. Follow any responses to this post through RSS 2.0. You can leave a response or trackback from your own site. |