Piatra de alaun este un produs complet natural extrem de util atat ca antiperspirant, cat si pentru mici taieturi sau probleme minore ale pielii. Aceasta este un mineral care se extrage din sol inca din antichitate si care arata ca un cristal alb translucid.
Exista doua tipuri diferite de piatra de alaun: potassium alum si ammonium alum. Ambele poseda aluminiu, dar sub o forma diferita si avand efecte diferite.

Deoarece arata exact la fel, este imposibil sa le diferentiem cu ochiul liber. Trebuie sa citim cu atentie ceea ce scrie pe eticheta.
Potassium alum:
Acesta este continut de piatra de alaun naturala care se regaseste in sol. Aluminiul pe care il contine nu este toxic, deoarece este alcatuit din molecule mari care nu traverseaza epiderma. Acestea se depun pe piele si se elimina in mod natural prin spalare.
Aluminiul din piatra de alaun difera de cel care se regaseste ca ingredient de baza in majoritatea antiperspirantelor din comert prin faptul ca este chimic inert si nu se fixeaza pe piele.
Conform studiilor, aluminiul continut in deodorante (20% clorura de aluminiu) nu este doar extrem de nociv, dar patrunde mai usor in organism prin piele decat pe cale digestiva. In plus, inhalarea de aluminiu fin divizat si de pulbere de oxid de aluminiu a fost identificata drept cauza a fibromului pulmonar si a lezarii plamanilor. Antiperspirantele contin si ele saruri de aluminiu si zirconiu, care inhiba activitatea glandelor sudoripare, prin blocarea si inchiderea porilor. Un studiu efectuat la Universitatea Reading (Marea Britanie) acuza antiperspirantele si deodorantele ca pot favoriza aparitia tumorilor mamare, cauzate de absorbtia prin piele a unei cantitati de aluminiu. Asimilarea pe termen indelungat a unor concentratii importante de aluminiu prin deodorante si antiperspirante poate conduce la serioase probleme de sanatate.

Ammonium alum:
Aceasta piatra de alaun este fabricata chimic cu ajutorul sarurilor de amoniu si este complet sintetica. O putem intalni in compozitia deodorantelor clasice.
Desi studiile referitoare la acest compus chimic sunt inca in curs, se pare ca este posibil ca acest tip de aluminiu sa traverseze epiderma.
Prin urmare este important sa verificati cu atentie eticheta pentru a cumpara piatra de alaun naturala pe baza de potassium alum.

Proprietatile pietrei de alaun:

Antiperspirant
Prin frecarea cu cristalul umezit, pe piele ramane un strat fin de saruri minerale cu efect antiseptic si astringent. Acest strat acopera epiderma si actioneaza ca o bariera antibacteriana de maxima eficacitate care distruge toate bacteriile de la suprafata pielii fara a bloca insa porii acesteia. Piatra de alaun elimina astfel mirosurile corporale neplacute cauzate de bacterii atunci cand transpiram.

Calmarea iritatiilor pielii
Piatra de alun poate fi utilizata ca lotiune de dupa ras pentru prevenirea iritatiilor tenului provocate de lama de ras in cazul barbieritului sau epilarii, dar si al intepaturilor de insecte.
Nontoxica, incolora, inodora, piatra de alaun nu este grasa si nu pateaza hainele.

Cicatrizarea ranilor
Acest cristal este practic si pentru stoparea sangerarii ranilor superficiale sau a micilor taieturi, de aceea prinde foarte bine sa aveti la indemana o piatra de alaun in cutia cu medicamente/trusa de prim ajutor.
Aceasta este de asemenea utila pentru rezolvarea problemelor buco-dentare cum ar fi aftele sau abcesele. Sarurile minerale usuca zona afectata si stimuleaza vindecarea herpesului sau calmeaza gingiile iritate.

Eliminarea mirosurilor neplacute
O proprietate mai putin cunoscuta este eliminarea instantanee a mirosului de peste, usturoi sau ceapa ramas pe maini folosind piatra de alaun ca un sapun.
Fiind inodora si incolora, putem folosi fara nici o problema piatra de alaun fara a masca parfumul preferat si fara a risca sa ramanem cu pete neatractive pe haine sau la subtioara.

Cum se foloseste piatra de alaun
Piatra de alaun este foarte simplu de utilizat: se umezeste usor pielea si apoi se freaca usor de cateva ori cu piatra de alaun ca si cu un deodorant solid.
Pentru a o aplica peste micile taieturi sau iritatii, se umezeste foarte putin cristalul si apoi se tamponeaza zona afectata.

De acum gasiti piatra de alaun si in magazinul Biolandia, la link-ul de mai jos:
http://www.biolandia.ro/deodorant-stick-piatra-de-alaun-100-g.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments