Fiecare dintre noi isi doreste sa aiba o piele stralucitoare si perfecta. Pentru aceasta, aplicam o gramada de produse cosmetice incarcate de chimicale care sfarsesc prin a face mai mult rau decat bine, mai ales pe termen lung. Persoanele sensibile reactioneaza insa instantaneu prin alergii cutanate, inrosirea sau iritarea epidermei.

Pielea reflecta modul in care traim (soare, tutun, poluare etc.) si in egala masura ceea ce se intampla in organismul nostru si de aceea ne informeaza asupra starii noastre de sanatate.
Daca vrei ca aspectul pielii tale sa se imbunatateasca in mod vizibil si durabil, alege tratamentele naturale, pe baza de plante. La fel de importanta este si alimentatia, deoarece pielea se reinnoieste permanent si prin urmare are nevoi speciale in ceea ce priveste nutrientii.

Exista multe masti cu tarate, ulei de masline, miere, galbenus de ou si alte ingrediente naturale pe care le putem aplica. Din pacate insa, avem nevoie de macar o jumatate de ora pentru a le prepara, aplica si apoi curata tenul. Pentru acelea dintre noi care, ca si mine, lucreaza pana tarziu si pot gasi aceste 30 de minute in cel mai fericit caz doar in weekend-uri, iata cateva plante cu adevarat eficace pentru tratarea problemelor tenului care sunt usor de aplicat si nu necesita curatarea ulterioara a fetei:

1. Aloe Vera
Aloe vera este o planta foarte eficienta pentru tratarea problemelor epidermei. Aplicata in general sub forma de gel, poate fi folosita in loc de crema hidratanta pentru ten sau pentru a grabi vindecarea taieturilor superficiale. Este foarte utila in combaterea acneei. Are proprietati anti-inflamatorii si bacteriene datorita carora contribuie la reducerea si eliminarea cosurilor. Este bogata in vitaminele C si E – doua dintre cele mai importante vitamine pentru epiderma, cu ajutorul carora tenul este mai sanatos si mai luminos.

2. Musetelul
Musetulul constituie un adevarat miracol al naturii. Prezinta nenumarate beneficii, mai ales pentru piele. Un compus chimic existent in musetel numit alfabisalobol reduce ridurile prin accelerarea procesului de reinnoire a pielei si poseda de asemenea proprietati calmante si anti-inflamatorii. Se poate folosi pentru clatirea fetei dupa demachiere sub forma de ceai lasat la racit la temperatura camerei.

3. Galbenele
Galbenelele prezinta proprietati anti-inflamatorii, antibacteriene si antivirale. Ajuta de asemenea la cicatrizarea ranilor si la calmarea pielii iritate in cazul arsurilor solare, al taieturilor si al zgarieturilor. Uleiul de galbenele se utilizeaza pentru tratarea eczemelor.

4. Lavanda
Lavanda calmeaza iritatiile de la nivelul epidermei. Este bogata in linalool, o substanta care stimuleaza procesele de vindecare si impiedica degenerarea tesuturilor, asigurand fermitatea pielii si prevenind aparitia ridurilor. Lavanda contribuie la dezvoltarea de noi celule ale epidermei si la disparitia cicatricelor, a acneei, eczemelor si a problemelor pielii. Si, desi o sa folosesc cam prea multi de “anti-” intr-o singura fraza, are rol antiviral, anti-inflamator, antitoxic, antibacterian si antiseptic :)

5. Lamaita
Lamaita are puternic efect antibacterian, fiind folosita mai ales in tratamentul acneei sau al eczemelor. Poate fi utilizata singura sau in combinatie cu musetel si/sau galbenele in parti egale.

Se recomanda ca aceste plante – desigur ca nu ma refer la aloe vera aici – sa fie folosite sub forma de infuzii. O lingura de plante sau 1-2 pliculete de ceai peste care se toarna 250 ml de apa clocotita se lasa la infuzat aproximativ 10 minute, dupa care se strecoara. Infuzia se lasa la racit inainte de folosire. Se aplica cu ajutorul unui tampon demachiant si se lasa sa se usuce pe piele, natural. O infuzie nu poate fi folosita decat intr-un interval de 12 ore, asa ca nu pregati cantitati prea mari.

O alta metoda foarte practica pentru ca economiseste mult timp este sa pui infuzia in forme pentru cuburi de gheata pe care sa le bagi la congelator. Seara, dupa demachiere, sau dimineata la sculare maseaza pielea fetei cu unul din acestea cuburi. Vei beneficia astfel nu doar de actiunea benefica a plantelor asupra tenului, dar si de efectul micromasajului si a frigului asupra celulelor pielii, stimuland tonifierea tenului si estomparea ridurilor. Aceste cuburi sunt deosebit de tonifiante si hidratante.

Si pentru ca in acest articol am discutat doar despre metode de imbunatatire a aspectului pielii “dinspre exterior”, data viitoare va voi prezenta modul in care putem obtine rezultate extraordinare “dinspre interior”, prin alimentatie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments