Fiindca imi doresc sa dau jos 4-5 kilograme – nu e grav, dar pur si simplu nu reusesc, am decis sa ma documentez asa cum fac totdeauna cand vreau sa fac ceva serios. Dupa un research pe net, am ales cartea lui Carmen Bruma, Cum am dat jos 30 de kilograme si nu le-am mai pus inapoi.
Recunosc faptul ca e prima carte cu un asemenea subiect pe care o citesc – o alegere neobisnuita pentru mine avand in vedere ca sunt de parere ca nu exista o reteta pentru slabit aplicabila tuturor si ca regimurile nu sunt sanatoase.
Habar nu aveam ca autoarea a avut in adolescenta 86 de kilograme. Ea nu doar a reusit sa arate senzational, dar in plus nu a mai pus la loc nici un kilogram din cele pierdute.
Si pentru ca aceasta carte mi s-a parut cu adevarat practica si perfect potrivita cu stilul de viata sanatos pe care il promoveaza Biolandia, o sa va impartasesc mai jos 10 din cele mai importante reguli pe care le-am retinut din cele peste o 100 pe care cartea ni le propune:

Fa sport
Nu e necesar sa petrecem ore in sir in salile de fitness. Trebuie doar sa practicam sportul de 4-5 ori pe saptamana, in medie timp de 40 de minute sau macar o jumatate de ora. Exercitiile efectuate ar trebui sa implice toate grupele de muschi.

Mananca la ore fixe
Cina la ore tarzii cauzeaza probleme de digestie si afecteaza calitatea somnului. Orele ideale pentru masa sunt: micul dejun intre 6:00 si 8:00, pranzul intre 12:00 si 13:00, iar cina nu mai tarziu de ora 20:00. In timpul mesei nu se bea apa si nici alte bauturi.

Consuma in loc de paine clasica, paine de secara
Daca nu poti renunta complet la paine, consuma paine de secara. Secara este un excelent remineralizant si are si rol laxativ.

Evita dulciurile “dietetice”
Multe persoane care vor sa slabeasca, dar nu pot renunta la dulciuri cad in capcana dulciurilor “dietetice”. Acestea se recomanda doarpersoanelor diabetice si nu ajuta la slabit deoarece aportul lor caloric poate fi mai mare decat al produselor obisnuite.

Atentie la sucurile de fructe “fara zahar adaugat”
Chiar daca sucurile de fructe nu au zahar adaugat, acestea tot ingrasa deoarece fructele au propriul continut de zahar – fructoza, care face ca valoarea calorica a unui pahar sa depaseasca 100 de calorii, asa ca ia in calcul si aceste calorii atunci cand iti stabilesti meniul pentru ziua respectiva. Foarte utile atunci cand vrei sa slabesti sunt insa ceaiurile care ajuta la detoxifierea organismului.

Mesteca pe indelete mancarea
Alimentele trebuie mestecate atent si indelung. Astfel este usurata sarcina stomacului, iar senzatia de satietate apare mai repede si prin urmare mananci mai putin.

Evita regimurile drastice
Regimurile care limiteaza caloriile sub 1000 zilnic pot genera grave tulburari de metabolism. In majoritatea cazurilor, scaderea numarului de kilograme se datoreaza pierderii de lichide si nu a grasimii. De aceea rezultatul dureaza putin si nu influenteaza tesutul adipos. Regimul cel mai recomandat este cel macrobiotic, care consta in excluderea produselor procesate industrial cum ar fi zaharul rafinat, margarina, reducerea cantitatii de carne si grasimi. Baza unei alimentatii corecte o reprezinta cerealele integrale, fructele si legumele.

Include cat mai multe fibre in alimentatie
Fibrele alimentare se gasesc in fructe, legume si cereale si ajuta procesul de digestie, prevenind aparitia constipatiei. De asemenea consumul insuficient de lichide (se recomanda consumul a 1,5-2 litri de apa pe zi) si dieta bogata in grasimi provenite din carne, branza si oua, dar si lipsa activitatii fizice sunt vinovate de aparitia constipatiei.

Nu te infometa
Infometarea ingrasa. Daca vei manca o singura data pe zi, te vei ingrasa pentru asimilarea nutrientilor de la acea unica masa va fi maxima. Se recomanda de aceea sa avem trei mese principale si doua gustari zilnic.

Elimina celulita printr-un stil de viata sanatos
Pentru a scapa de celulita si pentru a slabi, pe langa practicarea sportului, evitarea stresului (mai greu de pus in practica dupa parerea mea), e nevoie sa aplicam urmatoarele reguli:
- elimina zaharul
- redu consumul de grasimi
- consuma maximum 2 cafele pe zi
- redu consumul de sare
- renunta la fumat
- redu consumul de faina alba
- elimina prajelile
- mareste consumul de legume
- creste consumul de lactate cu continut scazut de grasimi
- consuma peste gras, bogat in acizi grasi esentiali omega 3 si 6
- bea zilnic 2 litri de apa
- consuma mult marar, patrunjel, ardei iute, varza, broccoli, conopida, citrice, ananas, iaurt, ulei de masline si cereale integrale

Pentru mai multe sfaturi utile si recomandari practice care chiar functioneaza – eu am reusit sa slabesc deja 2 kilograme si inca mai numar:), va recomand cu caldura cartea lui Carmen Bruma pe care o puteti gasi si in magazinul Biolandia:

http://www.biolandia.ro/slim.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments